Nieuwscentrum
masthead technisch weekblad l

feb 11, 2021

Technisch Weekblad: “Nederland kan trots zijn op de hightechindustrie”

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Brainport Eindhoven behoort tot de wereldtop van innovatieve regio's. Dat stelt hoofdeconoom Yann Ménière van het Europees Octrooibureau (EOB) in een interview met Technisch Weekblad: "Als het gaat om hightechbedrijven die eindproducten maken, Philips voorop, moeten we in Europa en Nederland echt wel trots zijn op wat we hier kunnen."

Het Europees Octrooibureau benoemt technologische trends op de lange termijn. Op dit moment zitten we midden in de vierde industriële revolutie, die gekenmerkt wordt door automatisering en data: “Patentaanvragen op dit vlak nemen met 20% per jaar toe, en maken inmiddels 11% van alle patentaanvragen uit, wereldwijd gezien.”

Als het gaat om hightechbedrijven die eindproducten maken, Philips voorop, moeten we in Europa en Nederland echt wel trots zijn op wat we hier kunnen.

Yann Ménière

Hoofdeconoom Europees Octrooibureau

Philips in de wereldtop

Als het gaat om regio’s waar innovaties op het gebied van de vierde industriële revolutie plaatsvinden, dan staat Eindhoven maar liefst op plaats 15, met 1,2% van de geregistreerde internationale patentfamilies (IPF’s) op het gebied van 4IR. "Dat is te danken aan Philips, ASML en een high-techindustrie die deze bedrijven meeslepen", aldus Yann.

Met maar liefst 2.898 IPF’s tussen 2000 en 2018 weet Philips zich neer te zetten op plaats 12 in de wereld, vóór Alphabet en Siemens. "Als klein land is dat echt iets om trots op te zijn", aldus Yann.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.