masthead philips israel l

nov 26, 2020

Philips beste werkgever in healthcare equipment & services volgens Forbes

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Wat maakt een bedrijf tot een goede plek om te werken? Als je dat wilt weten, dan moet je het aan de medewerkers vragen. Dat is de filosofie achter het jaarlijkse World's Best Employers-onderzoek van Forbes. Van de 25 onderzochte bedrijven in de categorie 'Health Care Equipment & Services' krijgt Philips de hoogste waardering. 

 

Op de volledige lijst staan 750 grote bedrijven, gerangschikt op werknemerstevredenheid. Philips staat in deze wereldwijde ranglijst op de 16de plek. In totaal zijn voor het onderzoek 160.000 werknemers uit 58 landen ondervraagd.

 

In het onderzoek werd werknemers gevraagd om de reactie van hun werkgever op COVID-19 te beoordelen. Andere belangrijke factoren waren gendergelijkheid, talentontwikkeling en sociale verantwoordelijkheid. 

Philips Forbes best employer

Inclusieve werkomgeving

"Wat iedereen binnen Philips verenigt, is ons gezamelijke doel om de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren door middel van zinvolle innovatie", aldus  Daniela Seabrook, Chief Human Resources Officer bij Philips. "Het is nu belangrijker dan ooit om de gezondheid, het welzijn en de groei van onze medewerkers te stimuleren, zodat we onze klanten beter van dienst kunnen zijn." 

Wat iedereen binnen Philips verenigt, is ons gezamelijke doel om de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren door middel van zinvolle innovatie.

Daniela Seabrook

Chief Human Resources

"Ik zie deze notering dan ook als een grote erkenning van onze inspanningen om onze cultuur te versterken en inclusiever en diverser te zijn, waarbij we gebruik maken van het volledige potentieel, de passie en de creativiteit van onze medewerkers gedurende hun hele carrière. De reis stopt hier echter niet; we zijn druk bezig andere manieren om onze mensen op alle niveaus van de organisatie verder te ondersteunen en te versterken."

 

In de nieuwe doelstellingen op het gebied van milieu, sociale en corporate governance (ESG) staat onder meer dat Philips streeft naar 30 procent genderdiversiteit in senior leidinggevende functies tegen het einde van 2025. Voor 2020 is de doelstelling 25 procent.

 

Forbes werkte voor dit onderzoek samen met marktonderzoeksbureau Statista. Philips werd eerder dit jaar ook opgenomen in de ranglijsten Forbes 'Best Employers for Women, Forbes's America's Best Employers for Diversity en Forbes' Global 2000.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.