masthead stefan bakx L

jun 03, 2020

‘Techwereld moet een afspiegeling zijn van de maatschappij’

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Female Tech Heroes is er voor vrouwen die in tech werken of die een carrière willen in dit vakgebied. Het ultieme doel van dit netwerk is echter breder: zorgen voor meer diversiteit in de techwereld. Stefan Bakx, Campaign Excellence Lead bij Philips IT Digital Services, is hier een groot voorstander van. Hij vertelt in een blog van de High Tech Campus hoe hij zich via Female Tech Heroes inzet voor diversiteit en gelijke kansen.

Diversiteit

Stefan Bakx werkt nu zes jaar bij Philips, zijn huidige team is het IT Digital Services team. “Een van de redenen dat ik hier zo graag werk is dat er een open cultuur is; het voelt alsof we familie van elkaar zijn. Er zijn bij Philips veel inspirerende leidinggevende collega’s, zowel vrouwen als mannen, met verschillende culturele achtergronden. Ik denk dat dat heel belangrijk is. Het maakt me trots om te werken bij een bedrijf dat zich inzet voor de maatschappij.” 

 

Een van de redenen dat ik hier zo graag werk is dat er een open cultuur is; het voelt alsof we familie van elkaar zijn. Er zijn bij Philips veel inspirerende leidinggevende collega’s, zowel vrouwen als mannen, met verschillende culturele achtergronden.

Stefan Bakx

Broadcasting Lead bij Philips Digital Services

Meer vrouwen

Stefan kreeg een kans toen hij op de leeftijd van zeven maanden geadopteerd werd en van India naar Nederland verhuisde. Nu wil hij graag anderen helpen hun kans te pakken. Hij is ervan overtuigd dat de tech-industrie nog veel meer zal bloeien als we met zijn allen diversiteit omarmen. Een bedrijf met een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de maatschappij kan zijn klant beter begrijpen en dus ook helpen. Zo heeft Stefan meerdere redenen om zich hard te maken voor meer vrouwen in de techniek.

Inspireren

Maar hoe kunnen we het beste zorgen voor meer diversiteit in de techwereld? “We moeten al op de basisschool beginnen. Daar kunnen we zorgen dat kinderen kiezen voor een beroep op basis van hun eigen interesses en vaardigheden, en niet op basis van onbewuste vooroordelen en gangbare genderkeuzes voor bepaalde beroepsgroepen.”

 

“Voor mensen die starten met hun carrière is mijn advies dan ook: volg je dromen, stel kortetermijndoelstellingen vast en vier het als je er één hebt gehaald. Bouw en gebruik je netwerk, en heel belangrijk: zoek een coach die je echt kan ondersteunen tijdens je carrière. En vergeet niet dat deze coach ook heel veel van jou kan leren!”

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.