masthead kadir yildiz system engineer bij philips l

apr 14, 2020

RTL Nieuws: System Engineer Kadir Yildiz in ‘Zij houden Nederland draaiende’

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

RTL Nieuws laat in de serie ‘Zij houden Nederland draaiende’ mensen aan het woord die ons land draaiende houden. System Engineer Kadir Yildiz vertelt over het werk dat zijn collega’s en hij verrichten aan CT-scanners bij Circular Equipment van Philips in Best. Met een CT-scan kan een arts bijvoorbeeld vaststellen of de longen van een patiënt zijn geïnfecteerd met een virus.

Er zit haast achter

"We nemen oude CT-scanners die ziekenhuizen al negen, tien jaar gebruiken, terug. Dan geven het we systeem een hardware- en een software-update, zodat de scanners werken als nieuw, en sturen hem dan weer terug naar het ziekenhuis”, aldus Kadir. 

 

"Normaal zijn we zo'n zes weken bezig met één scanner. Nu maar twee. We voelen allemaal: er zit haast achter. We werken niet minder secuur, maar focussen ons op de software en niet op de buitenkant. Of er een krasje op zo'n apparaat zit, is nu niet belangrijk. Dat de ziekenhuizen de apparatuur krijgen die ze nodig hebben; dáár gaat het om." 

Mijn zoon van 10 antwoordde: ‘Papa heeft een belangrijke baan, die moet de zorg helpen.' Dat vond ik wel mooi.

Kadir Yildiz

System Engineer bij Philips

In de mobiele triage tent van ziekenhuis OLVG in Amsterdam is een CT-scanner geplaatst waaraan Kadir en zijn collega’s hebben gewerkt. 

Ik wil graag helpen. Juist nu

"Mensen hebben nooit echt een beeld van mijn werk. Mijn kinderen, ik heb er vijf, van wie er vier thuis wonen, wisten nooit echt wat papa deed, maar nu is dat anders. Ze zien me elke dag vertrekken terwijl zij met mijn vrouw thuisblijven”, vertelt Kadir. 

 

“Mijn dochter van 7 vroeg laatst: 'Papa, als we onze huizen niet meer uit mogen, kom jij dan ook thuis?' Toen antwoordde mijn zoon van 10: 'Nee, papa heeft een belangrijke baan, die moet de zorg helpen.' Dat vond ik wel mooi."

 

"Ik werk nu meer dan normaal, gewoon omdat de situatie daar om vraagt. Ik doe wat ik moet doen en wat ik kan. Ik wil graag helpen. Juist nu."

20200311 RTL-nieuws Kadir Yildiz

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.