Nieuwscentrum
masthead Philips High Tech Campus Eindhoven l

jan 27, 2020

Suzanne Verzijden (Head of HR Benelux): “Bij Philips is talent van iedereen”

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

In een interview met vakblad HR Praktijk vertelt Suzanne Verzijden, Head of HR Benelux en Personal Health, over de missie van Philips om in 2030 het leven van drie miljard mensen wereldwijd te verbeteren. En hoe dat intern begint: “we willen vooral stimuleren dat mensen in gesprek gaan over hun ontwikkeling.”

Gezondheidstechnologiebedrijf

De lift staat vol met AirFryers. Ook elders in het pand lopen mensen met Senseo’s en andere Philips-apparaten onder de arm. Een palletwagen vol met nog meer kartonnen dozen past maar net over de drempel. Er is uitverkoop in de personeelswinkel; de opbrengst gaat naar een goed doel. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt door het Amsterdamse Philips-personeel.

 

Suzanne Verzijden bekijkt het geamuseerd. Als HR-directeur van Philips Benelux én als HR-eindverantwoordelijke van de Personal Health-business weet ze goed wat hier allemaal gemaakt wordt, van slimme scheerapparaten tot tandenborstels. “Philips nu is een heel ander bedrijf dan het Philips van 10 jaar geleden. Sinds 2014, het jaar dat de lichtdivisie werd afgestoten, is Philips hard op weg in de transformatie naar een gezondheidstechnologie bedrijf. Dat is natuurlijk niet iets nieuws voor Philips, want we zijn in 1919 al begonnen met de productie van röntgenbuizen. We bouwen onze expertise op dit terrein alleen maar steeds verder uit.”

Philips nu is een heel ander bedrijf dan 10 jaar geleden. We zijn hard op weg in de transformatie naar een gezondheidstechnologiebedrijf.

Suzanne Verzijden

Head of HR Personal Health and Philips Benelux

“Eigenlijk is ons hele portfolio gelieerd aan wat wij het ‘health continuum’ noemen, dat loopt van gezond leven en preventie, tot diagnosestelling in geval van ziekte, en de behandeling ervan in het ziekenhuis. En vervolgens zo snel mogelijk weer naar het comfort van het eigen huis met wat wij noemen ‘home care’. Dat is de cirkel die je als individu meemaakt als het over gezondheid gaat.”

Goede onderlinge samenwerking

“Philips is een internationale organisatie die veel belang hecht aan een goede onderlinge samenwerking. Als je kijkt naar wat we willen leveren aan de klant, dan betekent dat: veel meer in netwerken opereren, in ecosystemen. Dat vereist een open blik, en betekent voor HR dat we ook nieuwe vaardigheden en competenties nodig hebben.”

 

Philips heeft een duidelijke strategie geformuleerd om de juiste mensen te vinden, deze rust op 3 pilaren: ‘workforce of the future’, ‘inclusiviteit en diversiteit’ en ‘culture of performance’.

 

“We moeten de juiste mensen aannemen, de juiste motivatie behouden, en onderlinge samenwerking verder stimuleren. En heel belangrijk: we willen dat mensen continu leren, op basis van veel feedback.”

Praktijk Talent

Beste werkgever van Nederland

“Philips staat in de internationale ‘Hall of Fame’ van Randstad omdat wij driemaal uitgeroepen zijn tot ’Beste Werkgever van Nederland’. Daarmee zijn we een van de twaalf sterkste werkgeversmerken ter wereld”, vertelt Suzanne over talentmanagement door Philips. “Onze missie, het verbeteren van de levens van mensen, is volgens mij heel mooi. Daarom kiezen veel mensen bewust voor een carrière bij Philips.”

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20200127-suzanne-verzijden-head-of-hr-benelux-bij-philips-is-talent-van-iedereen.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.