Nieuwscentrum

jan 08, 2020

Elsevier over Philips: “Van consumentenmerk naar gezondheidsspecialist”

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Elsevier was te gast op het Philips Innovation Center Eindhoven North en publiceerde een verhaal over de rol en ontwikkeling van het gezondheidszorgtechnologie bedrijf. Met hierin onder meer aandacht voor belangrijke innovaties zoals beeldgeleid opereren, de ontwikkeling van zorg op afstand en snellere MRI scans. Al deze innovaties hebben een gemeenschappelijke deler: ze verbeteren de ervaring van zorgprofessionals en van de patiënt. 

 

Interventieradioloog en Chief Medical Officer Image Guided Therapy bij Philips Atul Gupta vertelt: “in de moderne chirurgie hoeven we patiënten niet meer open te maken. Artsen kunnen dankzij minuscule camera’s in het lichaam kijken en zo sneller en doelgerichter ingrijpen.” Voor de patiënt betekent dit een sneller herstel na een ingreep.

 

Philips werkt ook samen met Microsoft om artsen in de toekomt in staat te stellen met gebruik van augmented reality hun verrichtingen tijdens de operatie volgen. “Het ziet eruit als science fiction, maar wordt hier in Best ontwikkeld”, aldus Gupta.

In de moderne chirurgie hoeven we patiënten niet meer open te maken.

Atul Gupta

Chief Medical Officer Image Guided Therapy

Zorg op afstand

Henk Valk, CEO van Philips Benelux, vertelt Elsevier over het organiseren van zorg op afstand: “er zijn al plaatsen in de wereld waar ’s avonds vanuit één centrum diverse ziekenhuizen in de gaten kunnen worden gehouden.”  Australische artsen vanuit Perth houden Intensive Care patiënten in de Verenigde Staten, wanneer het daar nacht is. 

 

Philips werkt bijvoorbeeld aan een sensor die op de borst geplakt word die vitale functies, zoals lichaamstemperatuur en hartslag meten. Zo kunnen mensen thuis herstellen, terwijl ze toch nauwgezet in de gaten worden gehouden. 

 

Lees meer over zorg op afstand

Er zijn al plaatsen in de wereld waar ’s avonds vanuit één centrum diverse ziekenhuizen in de gaten kunnen worden gehouden.

Henk Valk

CEO Philips Benelux

Snellere MRI scans

Philips werkt ook aan MRI-scanners die sneller scans maken met behoud van een hoge beeldkwaliteit. Ook onderzoekt zij de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en big data voor gebruik in de gezondheidszorg. In Elsevier geeft Martijn Hartjes, Head of Marketing Diagnostic Imaging & MRI bij Philips aan dat het gezien het tekort aan personeel in de zorg hard nodig is. Daarnaast is het ook voor patiënten fijn als zij minder lang in een scanner hoeven te liggen. 

 

Lees hier meer over snellere MRI scans

Printscreen Elsevier

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer

PR & Communications Manager Health Systems Benelux

(Meer) gerelateerd nieuws