Nieuwscentrum
masthead philips azurion image guided therapy platform l

aug 11, 2020

Philips Foundation biedt financiële hulp aan ZWiC om zorgverleners te ondersteunen

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

De Philips Foundation levert een substantiële financiële bijdrage (€100.000,-) aan de Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC). Dit bedrag wordt verdubbeld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. ZWiC is een initiatief van zorgverleners voor andere zorgverleners die getroffen zijn door de uitbraak van het nieuwe coronavirus (COVID-19). De stichting wil deze zorgverleners of hun nabestaanden financieel ondersteunen als zij op de intensive care komen te liggen of komen te overlijden. 

De helden van deze crisis zijn de zorgverleners. Soms zijn zij ook de slachtoffers als gevolg van hun werk en inzet om voor anderen te zorgen.

Ronald de Jong

Voorzitter van de Philips Foundation

“De helden van deze crisis zijn de zorgverleners. Soms zijn zij ook de slachtoffers als gevolg van hun werk en inzet om voor anderen te zorgen,” zegt Ronald de Jong, voorzitter van de Philips Foundation. “De stichting zet zich in om de slachtoffers in de zorg als gevolg van de uitbraak van het coronavirus financieel te helpen. Een erkenning voor hun heldendaden. Deze donatie is een kleine bijdrage die wij kunnen leveren om zorgverleners en hun nabestaanden te ondersteunen.”

 

ZWiC is opgericht door orthopedisch chirurg Sander Muijs en traumachirurg Martijn Houwert beide werkzaam bij het UMC Utrecht. Beide chirurgen vonden dat er geen goed financieel vangnet was voor zorgverleners die in de frontline stonden en zorgden voor de duizenden patiënten in de ziekenhuizen en daarbuiten. 

 

De stichting is gericht op de zorgverleners, die niet een salaris op het niveau van een medisch specialist ontvangen, en zich als zodanig niet kunnen verzekeren. Hieronder vallen onder andere de wijkverpleegkundige, jeugdzorg medewerker of de ambulance broeder. Nederland heeft een vangnet van regelingen en verzekeringen die mensen ondersteunen bij arbeidsongeschiktheid na een IC-opname of bij overlijden. Helaas is dit bij veel beroepen in de zorg niet voldoende om vervolgens een gezin te onderhouden, zeker als de zorgverlener de hoofdkostwinner is binnen het gezin. 

Download afbeelding

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20200811-philips-foundation-biedt-financiele-hulp-aan-zwic-om-zorgverleners-te-ondersteunen.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.