Nieuwscentrum
masthead Artist impression Renovatie Philips Innovation Center Eindhoven North l

nov 09, 2018

Philips investeert in innovatiefaciliteiten regio Eindhoven

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

      

Philips investeert de komende drie jaar in de vernieuwing van twee innovatiefaciliteiten op het Philips Innovation Center Eindhoven North in Best. De investering bestaat uit een complete transformatie van de Research & Development gebouwen ‘QP’ en ‘QR’ tot een inspirerende, toekomstbestendige, en duurzame werkomgeving. Vandaag was het ‘Groundbreaking’-event waar symbolisch de eerste schop in de grond is gezet. 

Met ruim 3.000 medewerkers is het Philips Innovation Center Eindhoven North in Best een van de belangrijkste productie- en onderzoeklocaties van Philips wereldwijd.

John van Soerland

Vice President Operations bij Philips en locatiemanager

“Met ruim 3.000 medewerkers is het Philips Innovation Center Eindhoven North in Best een van de belangrijkste productie- en onderzoeklocaties van Philips wereldwijd”, aldus John van Soerland, Vice President Operations bij Philips en locatiemanager. “De investering komt ten goede aan de volledige renovatie van beide gebouwen en de transformatie naar een nieuwe, inspirerende werkomgeving met onder andere laboratoria, teamruimtes, en overlegcentra. De nieuwe gebouwen nodigen meer dan de bestaande bouw uit tot vergaande samenwerking tussen onze ontwikkelaars, production engineers, en clinical scientists en zullen bijdragen aan het aantrekken van nieuw talent.”

'Groundbreaking'-event op Philips Innovation Center Eindhoven North (foto: Igor Vermeer)

Continue investeren in succes

Op donderdag 22 november heropent Philips op dezelfde locatie de ‘Philips Academy’ die het afgelopen jaar is vernieuwd. Deze wereldwijde opleidingsfaciliteit is gericht op het opleiden en trainen van servicemonteurs en ziekenhuispersoneel.

We blijven continue investeren in ons toekomstig succes. Nederland als geheel, en de regio Eindhoven in het bijzonder, speelt daarin een belangrijke rol.

John van Soerland

Vice President Operations bij Philips en locatiemanager

“Nederland is ons thuisland. Hier zit onder andere het hoofdkantoor, het bestuur, het grootste van de vier wereldwijde innovatiecentra, en twee belangrijke productielocaties. We blijven continue investeren in ons toekomstig succes. Nederland als geheel, en de regio Eindhoven in het bijzonder, speelt daarin een belangrijke rol”, volgens Van Soerland. 

Recente innovaties

Op dit moment zijn in de gebouwen ‘QP’ en ‘QR’ de werknemers gehuisvest die bezig zijn met onderzoek naar 'Image Guided Therapy' en 'Magnetic Resonance Imaging'. Deze productgroepen zijn voor het gezondheidstechnologiebedrijf van groot belang voor het bereiken van de doelstelling om in 2025 het leven van 3 miljard mensen wereldwijd te verbeteren. 

 

Recente innovaties die hier zijn ontstaan zijn onder ander de Ingenia Ambition MR scanner voor heliumvrij onderzoek, en Azurion het platform voor beeldgeleide interventies ten behoeve van minimaal invasieve operaties. 

Onthulling artist impression op Philips Innovation Center Eindhoven North (foto: Igor Vermeer)

Renovatie voltooid in 2021

De renovatie betreft 12.680 m2 voor een totaal van 1.000 werkplekken en dient in 2021, als de campus 50 jaar bestaat, voltooid te zijn. Tijdens de renovatie zullen de afdelingen beurtelings ondergebracht worden in een ander gebouw op dezelfde locatie. De totale campus beslaat 130.000m², verdeeld over twaalf gebouwen. Hiermee voorziet het bedrijf in de huisvesting van ruim 3.000 medewerkers. 
 

Philips heeft wereldwijd circa 77.000 werknemers verspreid over meer dan 100 landen. Meer dan 11.500 daarvan werken in Nederland: 8.500 in regio Eindhoven en 2.000 in Drachten. De overige werknemers zitten verspreid over de drie andere locaties in Amsterdam, Ede, en Zeist.

Artist impression door ‘Rekers & van Noppen’ (Philips Innovation Center Eindhoven North)

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.