Maak gebruik van diagnostische beeldvormingsworkflows op afstand om verder te kijken

Van Philips ∙ nov 30, 2023 ∙ 3 min. leestijd

White paper

Diagnostic and clinical informatics

Radiology

Diagnose en het delen van beelden op afstand is haalbaar, zeer praktisch en relatief eenvoudig in te stellen. Het kan helpen de productiviteit te verbeteren, de noodzaak voor kantoorruimte te verminderen, mogelijke burn-out te voorkomen en nog veel meer. Radiologen moeten toegang hebben tot een ervaring die vergelijkbaar is met het werken op locatie om werken op afstand effectief te maken. Hierbij moet aandacht worden besteed aan databescherming, efficiëntie, samenwerking en het betrekken van patiënten bij hun zorg.

Whitepaper

Optimalisering van workflows en databeveiliging voor radiologen op afstand

Meld u aan voor onze e-mailupdates

Deze whitepaper gaat over

  • Het beschermen van gezondheidsdata
  • Het optimaliseren van prestaties
  • Het verbeteren van de samenwerking tussen zorgverleners
  • Het betrekken van patiënten bij hun zorg

Radiologie-informatica op afstand

Om burn-out te bestrijden, werktevredenheid te verhogen en personeelstekorten aan te pakken in ziekenhuizen en zorginstellingen, is er een groeiende trend om radiologen vanuit huis te laten werken in plaats van op locatie.

Volgens een recente landelijke peiling beschouwt 84% van de nieuwe radiologen werken op afstand als zeer belangrijk.

Optimalisering van workflows en databeveiliging voor radiologen op afstand

Eén uitdaging waar alle zorginstellingen mee te maken hebben, is het beschermen van patiëntgegevens. Voor werken op afstand is een extra beveiligingslaag vereist tussen de radioloog en de server. Zorginstellingen kiezen doorgaans uit drie beveiligingsopties voor radiologie-werkruimten op afstand. 

Het ziekenhuis of zorginstellingen moet ervoor zorgen dat radiologen op afstand toegang hebben tot dezelfde functies, hulpmiddelen en functionaliteiten in één toepassing om de prestaties op afstand te optimaliseren. 

Samenwerking tussen zorgverleners is essentieel voor het verbeteren van gezondheidsresultaten. Zorginstellingen moeten daarom toegang en communicatie tussen zorgverleners prioriteit geven. Dit vereist effectieve samenwerkingstools en de mogelijkheid om naadloos beelden te beoordelen voor het geven van een second opinion of het plannen van klinische behandelingen.

Patiënten hebben een consumentgerichte houding ontwikkeld ten aanzien van hun gezondheidszorg. Ze verwachten een soortgelijke ervaring als wanneer ze online contact hebben met hun bank of met webwinkels. Het is van groot belang om hen uitslagen, beelden en informatie te verstrekken zodat ze goed geïnformeerd zijn en actief kunnen deelnemen aan hun zorgbeslissingen.

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.