Bij een acute beroerte verdient iedereen de beste zorg. Dankzij bijgewerkte richtlijnen is het tijdvenster voor endovasculaire behandeling verruimd, waardoor tegenwoordig meer patiënten kunnen profiteren van mechanische trombectomie.<1
Dankzij bijgewerkte richtlijnen is het tijdvenster voor endovasculaire behandeling verruimd, waardoor tegenwoordig meer patiënten kunnen profiteren van mechanische trombectomie.1 Dankzij Direct-to-Angio Suite-workflows kunnen uitgebreide diagnoses van beroertes rechtstreeks in de neuro-angiokamer worden uitgevoerd. Dit biedt waardevolle, tijdbesparende ondersteuning voor kritieke patiënten die acute behoefte hebben aan mechanische trombectomietherapie. Bij Philips is het ons doel om beroertecentra te helpen bij het inkorten van de tijd tussen aankomst en behandeling van patiënten met een ischemische beroerte. Dit doen we door de workflow en protocollen te optimaliseren, geïnspireerd op de bestaande STEMI-reperfusiebehandeling.2
De tijd tot reperfusie is van fundamenteel belang voor het verminderen van morbiditeit en mortaliteit bij acute beroertes.4,5,6 Bij patiënten die rechtstreeks terechtkomen in een zorginstelling met endovasculaire mogelijkheden, ligt de nadruk nu op kortere wachttijden tussen aankomst, diagnose en behandeling. Bekijk de video om te zien hoe dit werkt.
Ontdek wat klinische experts zeggen over de Direct-to-Angio Suite-aanpak
Een interview met interventionele neurologen over het belang van de Direct-to-Angio-benadering en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.
Dr. Marc Ribó legt uit hoe Direct-to-Angio Suite-workflows de reperfusietherapie voor hun patiënten met een ischemische beroerte kunnen versnellen.
Deze symposiumsessie vond plaats tijdens de ESMINT 2021.
Dr. Vitor Mendes Pereira legt uit hoe 3D-beeldvorming in de angiokamer een snellere behandeling van ELFO's beïnvloed.
Deze symposiumsessie vond plaats tijdens het LINC in Parijs, 2021.
De Philips Neuro Suite biedt een flexibel portfolio van geïntegreerde technologieën, services en neuro-accessoires waarmee u de controle heeft over de behandeling van een patiënt met een acute beroerte.
Onze innovatieve Neuro Suite biedt verbeteringen op het gebied van interventionele neuroradiologie, zoals onze toonaangevende SmartCT, die een uitstekende CBCT-beeldkwaliteit biedt om interventionele neuroradiologen te helpen bij diagnose en behandeling.
Effectief beroertemanagement zorgt ervoor dat zorgverleners kunnen samenwerken op kritieke momenten in het zorgtraject. Wij staan voor u klaar en werken graag samen met u om een levensreddend verschil te maken voor uw patiënten.
Het zorgtraject voor beroertes samen verbeteren.
Philips evalueert in klinisch onderzoek de optimalisatie van klinisch relevante parameters, zoals een hogere acquisitiesnelheid, verbeterde contrastresolutie en geoptimaliseerde artefactcorrectie.7
Het vermijden van bewegingsartefacten bij rusteloze patiënten, het mogelijk maken van een betere weergave van bloedingen en het vermijden van kegelstralingsartefacten - vooral in de achterste fossa - zijn belangrijke elementen van het lopende onderzoek.8
Bloedingsdetectie. Vergelijking tussen geoptimaliseerde XperCT en Multi Detector CT.9
Zorg en behandeling van een beroerte is een grote uitdaging voor zorgverleners over de hele wereld. In veel gevallen, met name bij patiënten die een acute beroerte hebben gehad, geldt “Time is Brain” - wat betekent dat de juiste behandeling op het juiste moment mogelijk tot betere patiëntresultaten kan leiden.
Zorg en behandeling van een beroerte is een grote uitdaging voor zorgverleners over de hele wereld. In veel gevallen, met name bij patiënten die een acute beroerte hebben gehad, geldt “Time is Brain” - wat betekent dat de juiste behandeling op het juiste moment mogelijk tot betere patiëntresultaten kan leiden.
jaarlijks nieuwe gevallen van beroerte
belangrijkste doodsoorzaak
mensen wereldwijd heeft een beroerte overleefd
Atul Gupta, MD, Chief Medical Officer en Interventional Radiologist, Philips Image Guided Therapy, bespreekt de nieuwste innovaties in het diagnosticeren van beroertes.
Philips heeft een diepgaande visie voor beeldgeleide therapie en de manier waarop we de klinische processen van patiënten met een beroerte behandelen. Deze expertise kan helpen de grenzen te doorbreken die de organisatie van de zorg voor een beroerte rondom de patiënt in de weg staan.
Klinische onderzoeken: Acquisitieprotocollen, beeldkwaliteit en invloed op de workflow We voeren momenteel klinische studies uit op een aantal vooraanstaande beroertecentra om nieuwe acquisitieprotocollen te evalueren en de beeldkwaliteit (artefactenreductie en beeldreconstructie) van cone-beam CT (CBCT)-scans bij patiënten met neurovasculaire aandoeningen te beoordelen, en de impact op de workflow te beoordelen in vergelijking met standaardzorg.11
Gerandomiseerde studie in meerdere centra: WE-TRUST Naast deze lopende studies zal Philips de mogelijkheden van deze nieuwe oplossingen evalueren in de context van een Direct-to-Angio Suite (DTAS)-workflow: het WE-TRUST (Workflow optimization to Reduce Time to endovascular Reperfusion for Ultra-fast Stroke Treatment) onderzoek. Door middel van een gerandomiseerde studie in meerdere locaties wordt de DTAS-workflow onderzocht om te beoordelen wat de impact is van het sneller aanbieden van endovasculaire reperfusietherapie aan patiënten met een beroerte.
1 Mokin M, Ansari SA, McTaggart RA, Society of NeuroInterventional Surgery, et al. Indications for thrombectomy in acute ischemic stroke from emergent large vessel occlusion (ELVO): report of the SNIS Standards and Guidelines Committee, Journal of NeuroInterventional Surgery 2019;11:215-220. 2 Borja I, Stefan J, Stefan A, et al., ESC Scientific Document Group, 2017 ESC Guidelines for the management of acute myocardial infarction in patients presenting with ST-segment elevation. European Heart Journal, Volume 39, Issue 2, 07 January 2018, Pages 119–177, www.academic.oup.com/eurheartj/article/39/2/119/4095042 3 Deze presentatie bevat de eerste klinische resultaten en ervaring met het gebruik van XperCT-technologie voor onderzoek. Deze XperCT-technologie wordt beschouwd als werk in uitvoering en is niet voorzien van een CE-markering en is niet beschikbaar voor verkoop. 4 Mendez B. et al. 2018. Direct Transfer to Angio-Suite to Reduce Workflow Times and Increase Favorable Clinical Outcome. DOI: 10.1161/STROKEAHA.118,021989 5 Saver J et al., 2016 Sep 27;316(12):1279-88. doi: 10.1001/jama.2016.13647. 6 Jadhav AP, et al. Stroke. 2017;48:1884-1889. 7 Afbeelding met dank aan Dr. Vitor Mendes Pereira; Toronto Western Hospital, Toronto, CAN. 8 Afbeelding met dank aan Dr. Vitor Mendes Pereira; Toronto Western Hospital, Toronto, CAN. 9 Afbeelding met dank aan Dr. Ajay Wakhloo en Dr. Ajit Puri; UMass Medical Center, Worcester, MA, USA. Bevat de eerste klinische resultaten en ervaring met het gebruik van XperCT-technologie voor onderzoek. Deze XperCT-technologie wordt beschouwd als werk in uitvoering en is niet voorzien van een CE-markering en is niet beschikbaar voor verkoop. 10 World Stroke Organization / American Heart Association 11 Het product is een werk in uitvoering, heeft nog geen CE-markering en is niet beschikbaar voor verkoop. Niet voor distributie in de VS.
You are about to visit a Philips global content page
Continue