Samenwerken om de gepersonaliseerde kankerzorg te verbeteren door middel van digitale pathologie in de ziekenhuizen Saint-Joseph en Marie Lannelongue in Parijs, Frankrijk

Klantverhaal ∙ Door Philips ∙ In samenwerking met Saint-Joseph en Marie-Lannelongue, Parijs, Frankrijk ∙ jul 10, 2023 ∙ Leestijd 2 minuten

Customer story

Radiology

Digital pathology

Het ziekenhuis Parijs Saint-Joseph en het ziekenhuis Marie Lannelongue zijn aan elkaar gelieerde instellingen binnen een van Frankrijks meest vooraanstaande centra voor uitstekende kankerzorg. De ziekenhuizen zijn een samenwerking aangegaan met Philips om digitale pathologie volledig te integreren in hun beeldvormingsworkflow. Zo hebben zorgteams toegang tot uitgebreide diagnostische informatie op anatomisch, cellulair en moleculair niveau. Als gevolg hiervan zullen multidisciplinaire tumorwerkgroepen van de ziekenhuizen door integratie van digitale pathologie- en radiologieworkflows beter in staat zijn om het persoonlijke zorgtraject voor kankerpatiënten te begeleiden.

Klantverhaal kort samengevat

  • De multidisciplinaire tumorwerkgroepen van de ziekenhuizen zullen beter in staat zijn om het persoonlijke zorgtraject voor kankerpatiënten te begeleiden door integratie van digitale pathologie- en radiologieworkflows.
  • Het integreren van diagnostische digitale pathologiegegevens en beeldgegevens helpt bij een geïntegreerde diagnose, ondersteunt klinische besluitvorming en verbetert de patiëntenzorg.
  • Het hebben van virtuele dia's tijdens multidisciplinaire vergaderingen verhoogt de betrokkenheid van pathologen, optimaliseert de uitgevoerde analyse en helpt bij het creëren van een gouden standaard voor geïntegreerde diagnostiek in de oncologie.
  • Het toekomstige volledige potentieel van digitale pathologie hangt af van computationele pathologie en het gebruik van AI-tools om de analytische precisie te blijven vergroten en de doorlooptijd voor kankerpatiënten te verkorten.

Ziekenhuizen Saint Joseph en Marie Lannelongue

Video waarin de digitale pathologie-oplossing van Philips wordt beschreven in een samenwerkingsverband met meerdere locaties, waaronder het Paris Saint-Joseph en het Marie Lannelongue.

Laten we een partnerschap vormen op het gebied van digitale pathologieworkflow. Dit versterkt de samenwerkingsmogelijkheden en verbetert de patiëntenzorg op meerdere locaties.

"Digitale transformatie heeft zich succesvol bewezen voor pathologen, waardoor gemakkelijker organiseren en efficiëntere workflows mogelijk zijn. Nieuwe functionaliteiten zoals metingen en het uitlijnen van meerdere dia's dragen bij aan betere samenwerking binnen het zorgteam en helpen de weg naar de diagnose te verbeteren", zegt Dr. Julien Adam, hoofd van de afdeling pathologie van Saint-Joseph."Door deze samenwerking met Philips willen we al onze beeldvormingsgegevens opnemen in een geïntegreerde diagnose om de klinische besluitvorming te verbeteren en de patiëntenzorg te verbeteren. Vanuit klinisch oogpunt vergroot de beschikbaarheid van virtuele dia’s tijdens multidisciplinaire bijeenkomsten de betrokkenheid van pathologen. Zo kunnen zij helpen bij het organiseren en optimaliseren van de analyse vanaf monster tot patiëntenzorg, om uiteindelijk een gouden standaard te ontwikkelen voor geïntegreerde diagnostiek in de oncologie."

De ervaring van de ziekenhuisgroep met digitale pathologie van Philips begon in 2020, en de twee ziekenhuislocaties genereren jaarlijks ongeveer 150.000 virtuele dia’s. Dr. Adam zegt: "Digitale transformatie was voor de pathologen een succes, en de meesten van hen werken nu liever digitaal. Veel gevallen vereisen een second opinion of een discussie met deskundigen. Digitale pathologie vergemakkelijkt ook het onderwijs en de opleiding van pathologen. Digitale pathologie maakt microscopische beelden veel toegankelijker en creëert nieuwe mogelijkheden voor partnerschappen door pathologie naar het digitale tijdperk te brengen en onze samenwerking in medische beeldvorming te verbeteren.” 

"Ons doel is het bevorderen van nieuwe manieren om ziektes te profileren, om artsen en patiënten te helpen bij gepersonaliseerde besluitvorming. We staan natuurlijk aan het begin van dit verhaal, en het identificeren van de meest relevante modaliteiten en toepassingen is een belangrijke uitdaging."

Dr. Julien Adam

Hoofd van de afdeling Pathologie

Ziekenhuizen Saint-Joseph en Marie Lannelongue in Parijs

Het team erkent dat het gebruik van virtuele dia's tijdens multidisciplinaire vergaderingen de betrokkenheid van pathologen vergroot, wat de waarde van de patiëntenzorg verbetert door de analyse van pathologen te optimaliseren.

Het doel is om alle beeldvormingsgegevens binnen de klinische context op te nemen voor een geïntegreerde diagnose als een waardevolle aanpak voor het sturen van de klinische besluitvorming en het verbeteren van de patiëntenzorg. Dr. Marc Zins, hoofd Radiologie en Chief Medical Officer van de ziekenhuisgroep, zegt: "Wat geïntegreerde diagnose betreft denken wij aan het beeld van een puzzel. Elk deel van de puzzel vertegenwoordigt een van de diagnoses die worden gesteld door pathologie of radiologie of biologie, en door deze puzzel te leggen krijgen we een gepersonaliseerde aanpak van de ziekte van onze patiënt. Het hoofddoel is uiteindelijk om de patiëntenzorg te verbeteren."

Régis Moreau, algemeen directeur van de ziekenhuisgroep, zegt: "De organisatie van dit alles is niet alleen een digitaliseringsproject, het gaat om het upgraden van de technologie, het upgraden en betrouwbaarder maken van het proces, en vervolgens dit samen met Philips voorstellen aan andere centra, en stapsgewijs leren. Alle innovatie vereist leerervaringen en een implementatieperiode, en dat gaan we met Philips doen.” 

Meld u aan voor onze e-mailupdates

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

Disclaimer: 
 

Resultaten zijn specifiek van toepassing op de instelling waar ze zijn behaald en weerspiegelen mogelijk niet de haalbare resultaten bij andere instellingen.
De gepresenteerde informatie vertegenwoordigt de standpunten van de instelling en de sprekende artsen, niet de standpunten van Philips.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.