Wereldwijde digitale pathologie leidt tot deskundige diagnose bij IDEXX Laboratories in het Verenigd Koninkrijk

Klantverhaal ∙ Door Philips ∙ In samenwerking met IDEXX Laboratories ∙ jul 10, 2023 ∙ Leestijd 3 minuten

Customer story

Radiology

Digital pathology

IDEXX Laboratories is een internationaal veterinair zorgverleningsbedrijf dat een reeks diagnostische zorgproducten en -services levert voor veterinaire praktijken over de hele wereld. IDEXX koos voor de digitale pathologie-oplossing van Philips (Digital Pathology Solution - IntelliSite) om snel advies te kunnen geven over casussen, wat essentieel is voor een hoog serviceniveau voor hun klanten.

Klantverhaal kort samengevat

  • IDEXX Laboratories gebruikt de digitale pathologie-oplossing van Philips voor de digitale transformatie van hun pathologische diensten
  • De doorlooptijd voor een second opinion is nu slechts enkele uren voor veterinaire praktijken over de hele wereld
  • IDEXX-pathologen kunnen in realtime met elkaar overleggen en samenwerken op het scherm aan moeilijke casussen in de veterinaire zorg

Het wereldwijde digitale pathologienetwerk van Idexx-referentielaboratoria

Wereldwijd succes met digitale pathologie

IDEXX Laboratories heeft 87 pathologen en 28 scanners die elk jaar 450.000 gevallen verwerken op 75 locaties in Noord-Amerika, Europa en Australië. Digitale transformatie ondersteunt hun succesvolle activiteiten over de hele wereld.

Dr. Jenny McKay, Europees hoofd anatomische pathologie bij IDEXX, zegt: "Met digitale pathologie kunnen we heel snel advies inwinnen over onze casussen. Vóór digitale pathologie konden we dat niet. Het team van IDEXX begrijpt dat niemand op een resultaat wil wachten of onduidelijke resultaten wil hebben. Hoe sneller pathologen een betrouwbare diagnose kunnen stellen, hoe sneller dierenartsen met de behandeling kunnen beginnen."

"Bij IDEXX worden dia’s uit het lab in de digitale Philips-scanners geplaatst, die 24 uur per dag, 7 dagen per week werken. De digitale beelden worden opgeslagen op een Philips-server, waardoor het IDEXX-team binnen een paar uur een second opinion over een diagnose kan krijgen in plaats van in twee of drie dagen, zoals vóór de digitalisering. Dit maakt ook real-time consultatie mogelijk, met de mogelijkheid om op het scherm te bespreken en samen te werken aan een specifiek geval wanneer dat nodig is."

"Het is zeer belangrijk dat IDEXX een nauwkeurige diagnose biedt en de resultaten zo snel mogelijk levert."

Dr. Jenny McKay

Europees hoofd anatomische pathologie bij
IDEXX Laboratories

"Een ander voordeel van digitale pathologie is dat pathologen thuis kunnen werken, wat de doorlooptijd van moeilijke gevallen verkort. Het is voor IDEXX van groot belang om een nauwkeurige diagnose te kunnen stellen, met resultaten die zo snel mogelijk beschikbaar zijn zodat artsen snel kunnen beslissen over de behandeling, vooral in het geval van een ernstige of levensbedreigende ziekte.

IDEXX is van plan om samen met Philips een beeldbank te ontwikkelen met een database van interessante casussen. Het doel is om verdere analyses uit te voeren op de monsters en om mogelijke ziektekiemen bij dieren te identificeren die ook van toepassing kunnen zijn op menselijke ziekten. Digitalisering is de sleutel tot het evoluerende domein van de computationele pathologie."

Meld u aan voor onze e-mailupdates

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

Disclaimer:
 

Resultaten zijn specifiek van toepassing op de instelling waar ze zijn behaald en weerspiegelen mogelijk niet de haalbare resultaten bij andere instellingen.
De gepresenteerde informatie vertegenwoordigt de standpunten van de instelling en de sprekende artsen, niet de standpunten van Philips.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.