1
Het meest innovatieve idee van de Kinder Innovatie Raad

 

 

 

 

 

 

 

 

Het meest innovatieve idee van de Kinder Innovatie Raad 

 

Tijdens de onthulling van het nieuwe Philips Stadion logo afgelopen januari maakten we, samen met PSV, bekend dat we een Kinder Innovatie Raad zijn gestart. Met als doel om de nieuwe generatie te betrekken bij de ontwikkeling van een innovatieve omgeving. Op 17 februari zijn de leden van De Kinder Innovatie Raad voorgesteld en aan de slag gegaan met de uitwerkingen van hun ideeën. Op 21 November was het zo ver, de leden presenteren de innovatieve ideeën aan de jury! 

De 5 domeinen  

De raad bestaat uit dertien jonge PSV-fans, tussen de 10 en 14 jaar en ze zijn in het afgelopen jaar 4 keer bij elkaar gekomen in het Philips Stadion. De leden zijn verdeeld over 5 domeinen die allen te maken hebben met het Philips Stadion, namelijk:

 

  • Algemene zaken
  • Stadion Exploitatie
  • Veiligheid
  • Entertainment
  • Sfeeracties

Van concept naar finaal plan

In de eerste sessies hebben de leden gesproken met experts uit deze domeinen om allerhande informatie te vergaren en om te horen waar zij een innovatief steentje bij konden dragen. Op basis van deze informatie zijn ze aan de slag gegaan om hun mooiste ideeën uit te werken.

 

De volgende stap in het proces was een keuze maken van het beste idee uit elke groep. De leden hebben hun ideeën uit eigen domein gepresenteerd aan de andere leden van de raad. Om vervolgens samen te stemmen welke ideeën de finale moesten bereiken.

 

Dit is alles is gedaan onder de deskundige begeleiding van Mike Vermeer; een expert op het gebied van uitwerken van innovaties. Hij heeft de leden geholpen bij het denkproces van hun ideeën en stimuleerde hen om ‘out of the box’ te denken.

 

Tot slot zijn de leden aan de slag gegaan om de concepten nog dieper uit gaan werken tot een finaal plan. Op 21 november was dan het moment om hun finale ideeën te presenteren aan de jury. Een behoorlijk spannend moment, na maanden van hard werken en voorbereiden! De volgende ideeën zijn gepresenteerd door de leden:

 

Groep 1

Thema: Algemene zaken

Groepsleden: Pieter, Daan en Minke

Idee: Zonnepanelen op het dak van het Philips Stadion. Energie opwekken.

 

Groep 2

Thema: Entertainment

Groepsleden: Thomas, Sven en Lieke

Idee: Op innovatieve manier gebruik maken van nieuwe technologieën op gebied van licht en geluid.

 

Groep 3

Thema: Veiligheid

Groepsleden: Merijn en Cas

Idee: Het uitvak gezellig/beter maken in het Philips Stadion. Brabantse gastvrijheid biedt PSV voor iedereen, dus ook voor supporters van de bezoekende club. Daarnaast entertainment of afleiding bij het wachten in de rijen.

 

Groep 4

Thema: Stadion exploitatie

Groepsleden: Tigo en Rens

Idee: Het PSV Fanplein. Mensen komen zo ook eerder naar het stadion.

 

Groep 5

Thema: Sfeerfacties

Groepsleden: Emiel, Joas en Isa

Idee: Inzet van technologie en interactie met fans door het meten van het geluid in het stadion (d.m.v. een decibelmeter).

Leden van de jury

De jury bestond uit een zeer divers team: Toon Gerbrands, directeur PSV, Hans de Jong, President Philips Nederland, Aletha Leidelmeijer, FOX Sports én Jorrit Hendrix, speler bij PSV! De jury heeft bij de beoordeling gelet op innovatie, uitvoerbaarheid, maar ook op de manier waarop de leden hun idee gepresenteerd hebben. De uiteindelijke winnaars zijn: Tigo en Rens met Het PSV Fanplein! Tigo vertelt: "We willen supporters eerder naar de wedstrijd laten komen door middel van een fan-plein, daardoor komen de supporters niet meer in één keer met z'n allen waardoor het heel druk wordt." De jury was dan ook erg te spreken over dit idee.
We willen supporters eerder naar de wedstrijd laten komen door middel van een fan-plein, daardoor komen de supporters niet meer in één keer met z'n allen waardoor het heel druk wordt."

kir

Wat nu?

De komende maanden gaan we, samen met PSV, onderzoeken hoe dit idee het beste uit te werken en daar zullen we de leden van het winnende team weer bij betrekken. Naar verwachting gaan we in het voorjaar de eerste uitwerkingen naar buiten brengen met als doel om bij de start van het nieuwe voetbalseizoen de innovatie daadwerkelijk geïmplementeerd te hebben in het Philips Stadion. 

 

#Proudofyou
Uiteraard zijn we enorm trots op ALLE leden van de Kinder Innovatie Raad, ook voor ons was het een leerzaam proces en we hebben ontzettend genoten van de mooie, creatieve en uitstekende ideeën van de leden. Ze hebben enorm hard gewerkt en echt heel goed nagedacht over hoe we het stadion nog mooier en beter kunnen maken! We zijn trots op de Kinder Innovatie Raad en ook namens PSV, willen we ze graag bedanken voor hun energie en creativiteit!

Artikel delen

Terug naar boven

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.