Philips heeft een nieuwe slokdarmechografie transducer gepresenteerd. Deze is ontworpen om meer patiënten te kunnen helpen en het patiëntcomfort te verbeteren.
Slokdarmechografie (in het Engels ‘transesophageal echocardiography’ (TEE)) helpt cardiologen door zeer gedetailleerde beelden te maken van het hart en de inwendige structuren van het hart. Het is ook een waardevol hulpmiddel voor minimaal invasieve hartoperaties en -procedures om de behandeling van beschadigde hartkleppen en aangeboren hartafwijkingen te verbeteren [2].
Er waren patiënten die nog steeds niet geholpen konden worden met deze technologie, waaronder kinderen van slechts 5 kg, volwassenen met een verhoogd risico op complicaties [3] en complexe patiënten zoals IC-patiënten [4], waarbij de transducer voor 3D slokdarmechografie te groot was. Tot nu. De nieuwe X11-4t Mini 3D slokdarmechografie-transducer van Philips maakt 3D beeldvorming mogelijk voor meer patiënten [5].
"Als pionier op het gebied van echografie voor het hart speelt onze 3D-echografietechnologie een cruciale rol bij veel hartprocedures. Maar het was frustrerend om te weten dat er nog steeds patiënten waren die niet konden profiteren van deze technologie, en als gevolg daarvan vaak een andere, meer invasieve, behandelingsaanpak nodig hadden", zegt Anine van den Hurk, Head of Ultrasound bij Philips Benelux. "Daarom hebben we een nieuwe, nog kleinere mini 3D slokdarmechografie-transducer ontwikkeld waarmee artsen meer patiënten kunnen helpen, van kleine kinderen tot kwetsbare volwassenen. Met deze innovatie kunnen we helpen de noodzaak voor algehele anesthesie [6] te verminderen en het risico op complicaties te verlagen, wat betekent dat patiënten sneller herstellen van procedures en eerder kunnen worden ontslagen."
De eerste klinische gebruikers die de kans hebben gehad om procedures uit te voeren met de nieuwe transducer hebben de waarde ervan erkend.
"Met zijn uitstekende beeldkwaliteit en kleinere vormgeving heeft de X11-4t transducer de potentie om de complicaties van langdurige beeldvorming via de slokdarm, die kunnen optreden tijdens onze moeilijkste operaties, te verminderen. Het kleine formaat van de transducer wordt mogelijk ook beter verdragen door patiënten tijdens kortere procedures die worden uitgevoerd onder verdoving en biedt zo extra beeldvorming van hoge kwaliteit om de uitkomst van de procedure te verbeteren zonder dat algehele anesthesie nodig is," aldus Dr. Rebecca Hahn, hoogleraar geneeskunde aan het Columbia University Irving Medical Center (New York, VS) en directeur interventionele echocardiografie aan het Columbia Structural Heart & Valve Center (New York, VS).
Lees het volledige bericht in het Engels.
De Philips X11-4t echografietransducer zal volgens planning in 2024 op de markt komen en is in afwachting van de CE-markering in Europa.
Bronvermelding
[1] 77% van de respondenten geeft aan dat X11-4t kan hepen met een reductie van het gebruik van algehele anesthesie vergeleken met de X8-2t.
[2] Transesophageal Echocardiography | American Heart Association
[3] Schmidt S, Dieks JK, Quintel M, Moerer O. Critical Care Echocardiography as a Routine Procedure for the Detection and Early Treatment of Cardiac Pathologies. Diagnostics (Basel). 2020;10(9):671. Published 2020 Sep 4. [4] Freitas-Ferraz AB, Bernier M, Vaillancourt R, et al. Safety of Transesophageal Echocardiography to Guide Structural Cardiac Interventions. J Am Coll Cardiol. 2020;75(25):3164-3173.
[5] Vergeleken met de X8-2t inclusief vergelijking met breedte van de punt van de X8-2t.
[5] Signify Ultrasound Transducers & Catheters World Market Report – 2021 Edition.
Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 69.700 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2023 een omzet van 18,2 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl.
Pieter de Meer
External Relations Lead Philips Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65
You are about to visit a Philips global content page
ContinueHeeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.