Nieuwscentrum

jun 10, 2021

Philips en Elekta verdiepen hun strategisch partnerschap voor nauwkeurige en geïndividualiseerde oncologische zorg

Philips en Elekta ondertekenden overeenkomsten om hun bestaande strategische partnerschap te verdiepen om uitgebreide en gepersonaliseerde oncologische zorg te bevorderen. De uitgebreide samenwerking bouwt voort op de succesvolle samenwerking van de twee bedrijven op het zich snel ontwikkelende gebied van MRI-geleide bestraling. Door de samenwerking willen Philips en Elekta patiëntenzorg verder te verbeteren.

Dit biedt grote voordelen voor patiënten gedurende de behandeling

Oncologische zorg is aan het veranderen doordat het mogelijk is om een steeds nauwkeurigere diagnose van tumoren en steeds meer therapiemogelijkheden. Om deze kansen volledig te benutten, hebben zorgverleners geïntegreerde oplossingen nodig in het hele zorgtraject voor kanker, van diagnose tot behandeling en follow-up.
 
Deze geïntegreerde aanpak heeft het potentieel om:

  • een snellere, nauwkeurigere visualisatie van de tumor te bieden
  • de beslissing over de optimale behandelstrategie te vereenvoudigen
  • een eerdere beoordeling van therapierespons mogelijk te maken
  • effectievere en efficiëntere therapieafgifte te bieden

Het versterkte strategische partnerschap is bedoeld om een betere ervaring te bieden op het gebied van diagnose en gepersonaliseerde behandelingen voor artsen, kortere behandeltijden en nauwkeurigere therapie voor patiënten, en lagere zorgkosten voor zorgverleners te bieden.
 
In dit geprefereerde, hoewel niet-exclusieve, partnerschap zullen Elekta en Philips optimaal gebruik maken van elkaars capaciteiten. Samen willen de partijen geïntegreerde leveranciersonafhankelijke oplossingen realiseren, waarbij de interoperabiliteit tussen de systemen en software wordt verbeterd om de precisie in de oncologie te vergroten.

Lees meer over radiologie-oplossingen van Philips.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Mark Groves

Mark Groves

Philips Global Press Office

Tel.: +31 631 639 916

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2021/20210610-philips-en-elekta-verdiepen-hun-strategisch-partnerschap-voor-nauwkeurige-en-geindividualiseerde-oncologische-zorg.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.