Nieuwscentrum

jun 21, 2019

Philips maakt cardiologisch onderzoek sneller en nauwkeuriger dankzij nieuwe release van het EPIQ CVx echocardiografiesysteem

Philips komt met een nieuwe release van het echocardiografiesysteem EPIQ CVx, die de workflow voor het cardiologische onderzoek nog sneller en nauwkeuriger maakt. De geavanceerde automatisering van release 5.0 – met kunstmatige intelligentie – stelt de onderzoeker in staat om het volume van de rechterhartkamer en de ejectiefractie van het hart in slechts 15 seconden te meten. Ook is er minder variatie tussen de onderzoeken, wat de nauwkeurigheid verhoogt.

 

"De complexiteit van hartonderzoeken kan een belemmering vormen voor hoogwaardige zorg. Daarom maakt Philips gebruik van artificial intelligence om echocardiografie onderzoeken gemakkelijker, sneller en reproduceerbaar te maken", aldus Carmen Silverstandt, Business Manager Ultrasound Philips Benelux. "De nieuwe release van EPIQ CVx is daarom een enorme stap voorwaarts. Zo kunnen cardiologen nauwkeuriger de juiste vorm van behandelen kiezen. Bovendien wordt de onderzoeksnelheid met 21% verhoogd."

De complexiteit van hartonderzoeken kan een belemmering vormen voor hoogwaardige zorg. Daarom maakt Philips gebruik van artificial intelligence om echocardiografie onderzoeken gemakkelijker, sneller en reproduceerbaar te maken

Carmen Silverstandt

Business Manager Ultrasound Philips Benelux

Meer vertrouwen in de juiste diagnose

De nieuwe mogelijkheden in release 5.0 van de echocardiografie-apparatuur maken het mogelijk om de hartfunctie nog grondiger te evalueren. Hierdoor kunnen gebruikers nauwkeurig een diagnose stellen voor patiënten met onder meer pulmonale hypertensie, aangeboren hartaandoeningen, coronaire aandoeningen en hartfalen.

De nieuwe toepassingen

Diverse nieuwe toepassingen verbeteren de workflow in release 5.0. Zo genereren de innovaties AutoStrain linker-hartkamer, linker-boezem en rechter-hartkamer automatisch verschillende perspectieven van het hart. Op die manier kunnen speciale weergaven en analyses van het hart worden gemaakt. Deze diagnostische informatie is van groot belang voor mensen met een verhoogd risico op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. De informatie helpt de medisch specialist bij de behandeling van atriumfibrillatie, aritmie en andere complexe hartaandoeningen.

 

De 3D Auto RV-toepassing detecteert en identificeert automatisch de contouren van de rechterhartkamer, waardoor de specialist de kwantificering en de metingen in slechts 15 seconden kan uitvoeren.

Philips EPIQ CVx cardiovascular ultrasound system

Philips EPIQ CVx cardiovascular ultrasound system

Deze nieuwe mogelijkheden bouwen voort op geavanceerde toepassingen die al beschikbaar waren op het EPIQ CVx-platform, waaronder Dynamic HeartModel. Dit model geeft een duidelijk beeld van de functie van de hartkamers. De nieuwe release 5.0 brengt nu ook de rechter-hartkamer geavanceerd in beeld.

Een recente studie van Dynamic HeartModel in het European Heart Journal - Cardiovascular Imaging concludeerde dat "het algoritme in snel tempo dynamische linkerhartkamer- en linkerboezemvolumes kan meten."

Nu ook inzetbaar in de cardio-oncologie

Het vernieuwde Philips-platform kan ook een rol vervullen in nieuwe medische domeinen, zoals de cardio-oncologie. Als de dosering niet goed wordt bewaakt, kan chemotherapie immers schadelijk zijn voor het hart. Met de echocardiografie van het nieuwe platform kunnen artsen in de cardio-oncologie nu de gezondheid van het hart tijdens chemotherapie monitoren.

 

Cardio-oncologie heeft gezorgd voor een wereldwijde toename in de vraag naar echocardiografie-onderzoeken. Artsen in dit specifieke vakgebied hebben tijdens de behandeling behoefte aan zeer nauwkeurige analyse van cardiologische opnames. Om resultaten betrouwbaar te kunnen vergelijken, moeten metingen binnen verschillende onderzoeken consistent zijn. De nieuwe release van het EPIQ CVx-platform draagt daar in grote mate aan bij.

Introductie

Philips onthult EPIQ CVx Release 5.0 en het volledige pakket aan oplossingen voor diagnose en interventiebegeleiding tijdens de American Society of Echo (ASE) van 21-25 juni 2019 in Portland, Oregon, VS, op stand 300. Volg tijdens het hele evenement het #ASE2019-gesprek op @PhilipsLiveFrom. Meer informatie over Release 5.0 is hier beschikbaar.

 

[1] De Diagnostic Ultrasound Imaging Systems CVx en CVxi 5.0 van Philips zijn nu wereldwijd leverbaar. De toepassing Dynamic HeartModel heeft het CE-keurmerk, is goedgekeurd door de FDA en is wereldwijd leverbaar. De toepassingen AutoStrain LV, LA en RV en de 3D AutoRV-toepassing hebben een CE-keurmerk, maar de FDA-aanvraag 510(k) is nog in behandeling. Daarom zijn deze toepassingen wereldwijd leverbaar, behalve in de VS.

[2] Op basis van acht scans per dag gedurende 48 weken.

[3] Gebaseerd op interne testresultaten.

[4] European Heart Journal - Cardiovascular Imaging, "Machine learning based automated dynamic quantification of left heart chambers volumes," 9 oktober 2018

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

3D Auto RV application

AutoStrain LV application

Philips EPIQ CVx cardiovascular ultrasound system

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.