feb 21, 2019

Philips introduceert EPIQ Elite premium ultrasound systeem om het klinisch vertrouwen en de patiëntervaring te verbeteren voor afdelingen Radiologie, Vaat en Verloskunde & Gynaecologie

  • De EPIQ Elite voor radiologie verbetert de klinische prestaties met een unieke ruisonderdrukking, voor een optimaal beeld zelfs bij moeilijke onderzoeken. Voor de interventie Radiologie bezit de EPIQ Elite naaldvisualisatie.
  • De EPIQ Elite voor Verloskunde & Gynaecologie biedt uitzonderlijke beeldkwaliteit en levensechte 3D-scans om de beoordeling van de foetus gedurende alle stadia van de zwangerschap te verbeteren. 
  • De EPIQ Elite voor Vaat afdelingen bevat de unieke lineaire live 3D/4D xMatrix transducer. Deze biedt uitzonderlijke live 3D/4D beelden van halsslagader en beenvaten, waarbij men alle diagnostiek in 3D en 4D kan vastleggen. 

EindhovenPhilips presenteert tijdens het European Congress of Radiology (ECR) in Wenen het nieuwe EPIQ Elite ultrasound-systeem met een nieuw 24Inch HD MAX scherm. Dit nieuwe premium echografiesysteem beschikt over de nieuwste transducerinnovaties in combinatie met verbeterde prestaties om klinisch vertrouwen te verhogen en de patiëntervaring te verbeteren. Met EPIQ Elite biedt Philips een reeks diagnostische echografie oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van specifieke medische specialismen, waaronder Philips’ oplossing voor vasculaire onderzoeken en diagnose. Bovendien levert de EPIQ Elite voor Verloskunde & Gynaecologie uitzonderlijke beeldkwaliteit en levensechte 3D-scans om beoordeling van de foetus gedurende alle stadia van de zwangerschap te verbeteren. 

Ultrasound is de ideale beeldvorming-technologie om artsen te helpen een nauwkeurigere diagnose te stellen. Daarom kondigen we deze oplossing speciaal voor vasculaire onderzoeken en diagnose aan.

Jeff Cohen

General Imaging and Women’s Healthcare Ultrasound Business Leader, Philips

"Ons nieuwe portfolio van speciale systemen op basis van de EPIQ Elite combineert nieuwe beeldtechnologie, innovatieve transducers, geavanceerde software en verbeterde verwerkingskracht," aldus Jeff Cohen, General Imaging and Women’s Healthcare Ultrasound Business Leader. "Wetende dat één op de vier gevallen van een beroerte wordt veroorzaakt door vaataandoeningen in de halsslagader, is vasculaire gezondheid een wereldwijd groeiende zorg [1]. Ultrasound is de ideale beeldvorming-technologie om artsen te helpen een nauwkeurigere diagnose te stellen. Daarom kondigen we deze oplossing speciaal voor vasculaire onderzoeken en diagnose aan.” 

Vasculaire beoordeling aangedreven door de eerste xMATRIX lineaire transducer ter wereld

De Philips Ultimate Ultrasound-oplossing voor vasculair onderzoek biedt uitstekend inzicht in de progressie van vaatziekten. Het combineert 3D- en 4D-beeldvorming, een baanbrekend vereenvoudigde workflow en klinische hulpmiddelen voor het effectief beoordelen en monitoren van vaatziekten. De innovatieve xMATRIX-transducer van Philips kan buitengewone 3D-vasculaire beelden produceren, zodat clinici eenvoudig en rechtstreeks in een bloedvat kunnen kijken om de locatie en samenstelling van de plaque te evalueren. Tevens kunnen clinici de 3D-flowgegevens bekijken om snel de situatie van de vernauwde bloedvaten te beoordelen. Bovendien omvat de oplossing live 'xPlane'-beeldvorming - eigendom van Philips - waardoor artsen twee vlakken tegelijkertijd kunnen weergeven om de nauwkeurigheid van de onderzoeken en uitslagen te verbeteren en de scantijd met 20% te verkorten [2]. Icon-driven visuele workflow maakt 3D-beeldvorming eenvoudiger, waardoor het aantal handelingen die de clinicus moet uitvoeren teruggebracht kan worden van 10 naar slechts 1 a 2 [2]. Door 3D en 4D visualisatie voor het eerst op vasculaire echografie toe te passen, biedt deze oplossing een ideale aanvulling om klinische beslissingen te verbeteren en overleg met patiënten en vasculaire chirurgen/neurologen eenvoudiger te maken.

 

"Er is niet veel veranderd sinds de introductie van vasculaire echografie tot de lancering van deze ultieme echografie-oplossing voor vasculaire beoordeling", zegt Muhammad Hasan, MBBCh, RPVI, RVT, RDCS, Manager, Departments of Echocardiography and Noninvasive Vascular Testing, Miami Cardiac & Vascular Institute in het Baptist Hospital of Miami. "De combinatie van een nieuwe transducer en de vooruitgang in software maakt de beoordeling en diagnose van vasculaire aandoeningen makkelijker door beter te interpreteren beelden. Er kan nu worden gekeken naar echografie oplossingen als een mogelijk alternatief voor andere manieren van beeldvorming binnen de huidige zorgstandaard."

Op maat gemaakte oplossing om de gezondheid van de foetus met meer vertrouwen te beoordelen

Het zorgen voor vroegere detectie van geboorteafwijkingen en mogelijke complicaties kan de besluitvormings- en behandelingsopties verbeteren en daarmee een verbeterde zorg voor pasgeborenen met een verhoogd risico, en hun moeders, ondersteunen.

De EPIQ Elite voor Verloskunde & Gynaecologie combineert innovatieve transducers en software om een geïntegreerde oplossing te bieden die de beoordeling van de gezondheid van de foetus verbetert en tegemoetkomt aan de specifieke behoeften van verloskundige patiënten gedurende de beginstadia van de zwangerschap.

 

De ergonomische, lichtgewicht V9-2-transducer is de eerste hoog frequente PureWave-transducer die zich richt op het zo vroeg mogelijk verkrijgen van gedetailleerde beelden om clinici te helpen eenvoudiger een goede en overtuigende beoordeling van de gezondheid van de foetus te maken. In combinatie met TrueVue stelt het EPIQ Elite-systeem clinici in staat om een virtuele lichtbron in de 3D-beelden van de foetus te manipuleren, waarbij levensechte beelden met hoog detailniveau worden geproduceerd om eventuele afwijkingen al vroeg in de zwangerschap te identificeren. De Philips aBiometry Assist-toepassing gebruikt anatomische intelligentie om het verzamelen van metingen te automatiseren, waarmee de tijd van een onderzoek wordt verkort en clinici meer face-to-face tijd met de toekomstige moeders kunnen doorbrengen.  

"De hoge resolutiebeelden die ik met de V9-2 en eL18-4 PureWave-transducers kan verkrijgen, geven me de mogelijkheid om de vroege ontwikkeling van een baby snel te evalueren.

Met een uitzonderlijke 2D- en 3D-resolutie en uitstekende dieptepenetratie, kan ik gedurende elk trimester met meer vertrouwen de foetale gezondheid beoordelen, "zei Luis F. Goncalves, MD van Phoenix Children's Hospital.

 

De EPIQ Elite voor radiologie, inclusief de echografie-oplossing voor vasculaire beoordeling, wordt gepresenteerd op het European Congress of Radiology (ECR) (Wenen, Oostenrijk, 28 februari - 3 maart). Meer informatie over het EPIQ Elite echografie systeem is hier beschikbaar.

 

[1] Belch JJ, et al. Critical issues in peripheral arterial disease detection and management: a call to action. Arch Intern Med 2003 28;163(8):884-92. 

[2] Report: EPIQ Ultrasound Marketing Claims Evaluation Study, September 10, 2018, Philips.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.  

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

De ultieme echografie-oplossing voor vasculaire beoordeling stelt clinici in staat om een betrouwbare beoordeling en diagnose van vasculaire aandoeningen te maken.

Met TrueVue kunnen clinici 3D-beelden van de foetus manipuleren om de beoordeling van de foetus tijdens de vroegste stadia van de zwangerschap te verbeteren.

Het premium echografie systeem van EPIQ Elite biedt een reeks diagnostische oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van specifieke medische specialismen.

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.