Nieuwscentrum

sep 03, 2018

BovenIJ ziekenhuis en Philips zetten e-health in om zorg in regio Amsterdam-Noord te verbeteren

Amsterdam – Het BovenIJ ziekenhuis wil samen met andere zorg- en welzijnsprofessionals een integrale zorg- en welzijnsoplossing gaan bieden voor de inwoners van Amsterdam-Noord. Het ziekenhuis kijkt daarom samen met Philips naar de haalbaarheid en mogelijkheden voor digitale informatieuitwisseling om integrale zorg en welzijn te ondersteunen met e-health. Dit moet zorgverleners met en rondom een patiënt in staat stellen om gemakkelijker te kunnen samenwerken en gegevens uit te wisselen. De focus van het programma ligt in eerste instantie op chronische zorg voor cardiologische en COPD-patiënten. Later wordt bekeken of dit kan worden uitgebreid naar andere patiëntengroepen. 

 

Beide partijen hopen samen tegemoet te komen aan de uiteenlopende gezondheidsproblematiek in Amsterdam-Noord. Vanuit het triple-aim programma ‘Beter Samen in Noord’ werken Philips en het BovenIJ ziekenhuis samen aan een betere gezondheid en kwaliteit van leven van de inwoners. Daarnaast zijn een betere patiëntervaring, meer tevreden zorg- en welzijnsverleners en beheersbare kosten belangrijke doelstellingen. Met dit programma willen de partijen zorg op maat bieden die continue beschikbaar is, ongeacht de locatie, en de informatie-uitwisseling tussen zorgverleners bevorderen.

Constante actieve monitoring en begeleiding

De beoogde samenwerking tussen het BovenIJ ziekenhuis en Philips start met de ontwikkeling van een integraal digitaal zorgpad om cardiologische en COPD-patiënten op afstand te kunnen begeleiden. Hieronder vallen bijvoorbeeld patiënten met chronisch hartfalen en hypertensie. Verschillende e-health applicaties worden ingezet om patiënten te begeleiden en zorgverleners te ondersteunen bij het maken van beslissingen. Het uitgangspunt bij deze nieuwe manier van zorg is dat het zoveel mogelijk aansluit bij bestaande werkprocessen en een meerwaarde biedt voor patiënten. 

Met deze nieuwe e-health toepassing hopen we patiënten beter op afstand te kunnen behandelen en daarmee vermijdbare ziekenhuisopnames te voorkomen en poliklinische herhaalbezoeken te verminderen.

Edwin van der Meer

Voorzitter Raad van Bestuur van het BovenIJ ziekenhuis

Edwin van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het BovenIJ ziekenhuis: “Met deze nieuwe e-health toepassing hopen we patiënten beter op afstand te kunnen behandelen en daarmee vermijdbare ziekenhuisopnames te voorkomen en poliklinische herhaalbezoeken te verminderen.  Patiënten komt hierdoor dichter bij het ziekenhuis en andere zorgaanbieders te staan, zonder dat ze daadwerkelijk in het ziekenhuis hoeven te komen. Mocht dit succesvol blijken, dan starten we met het opschalen naar een bredere groep patiënten met andere chronische aandoeningen.” 

 

“Om een hoge kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren, informatie beter te kunnen ontsluiten en toegankelijker te maken, zijn zorgaanbieders hun zorg anders aan het inrichten”, aldus Henk Valk, CEO Philips Benelux. “Wij zijn zeer verheugd om hier samen met het BovenIJ ziekenhuis over na te denken en strategische ondersteuning te bieden met onze connected care-oplossingen. Samen werken we zo aan betere uitkomsten, hogere efficiëntie en meer tevreden patiënten en zorgpersoneel.

Integrale monitoring van patiënten

Voor de inzet van e-health worden onder andere de oplossingen van VitalHealth ingezet, dat sinds vorig jaar onderdeel is van Philips. Aansluitend aan de ontwikkeling van monitoring en begeleiding van patiënten met chronische ziekten verkennen de twee partijen de mogelijkheden voor integrale monitoring van patiënten bij acute zorg met de monitoringsoplossing IntelliVue Guardian van Philips. Hierin worden gemonitorde patiëntgegevens gecombineerd met patiëntdata. Eventuele verslechtering van een patiënt wordt direct gedetecteerd en automatisch doorgegeven aan de zorgverleners. Dit dient als eerste stap in de realisatie van de uiteindelijke visie om vitale functies van patiënten van IC tot en met de thuissituatie naadloos te kunnen monitoren.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 75.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Ilse van Woudenberg

BovenIJ ziekenhuis

Hoofd Communicatie, Secretaris Raad van Bestuur

Tel: 020-6346367, 06-14383401

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20180903-bovenij-ziekenhuis-en-philips-zetten-e-health-in-om-zorg-in-regio-amsterdam-noord-te-verbeteren.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.