15 maart 2018

Young Impact Celebration terug met tweede editie in Rotterdam Ahoy

Amsterdam, NederlandRoyal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), Woensdag 6 juni vieren ruim 10.000 jongeren in Rotterdam Ahoy dat ze in actie zijn gekomen voor een betere wereld. Zij zijn onderdeel van Young Impact, een beweging van jongeren die hun talent in zetten om lokaal of wereldwijd een positieve verandering te brengen. Ze verdienen op deze manier gratis toegang tot een groot evenement, de Young Impact Celebration, dat alweer voor de tweede keer plaatsvindt. Dit in navolging van WEday Amerika, Canada en Engeland, dat uitgroeide tot één van de grootste jongerenbewegingen ter wereld.

Er is altijd een manier om het leven beter te maken. De focus in dit partnership ligt op gezond leven en eten: dat is beter voor onszelf en beter voor de wereld om ons heen.

Philips Foundation

Jongeren, artiesten en prominenten op het podium 

Tijdens de Celebration worden jongeren die impact hebben in de spotlights gezet en worden de Young Impact Awards uitgereikt. Daarnaast leveren Johnny de Mol, Ronnie Flex, Redo en Kris Kross Amsterdam en vele anderen een bijdrage. Zij geloven allemaal in de kracht van jongeren en dat zij samen verandering kunnen realiseren. Johnny de Mol zal de jongeren inspireren met zijn verhaal over Lesbos. “Ik ben geraakt sinds mijn eerste bezoek aan Lesbos. Het mooie is dat je ook veel liefde terugkrijgt als je iets doet voor een ander. En dat is pas echt cool!”

Young Impact Celebration

Young Impact Programma

Inmiddels hebben honderden scholen deelgenomen aan het (les)programma van Young Impact. Daarnaast wordt het programma gegeven binnen de jeugdhulpverlening, op locaties van Albert Heijn en op vele andere plekken. In dit programma gaan tientallen trainers (zelf ook jongeren) langs op basisscholen, middelbare scholen, mbo-instellingen en bedrijven door heel Nederland. Ze bieden jongeren middels de Young Impact methodiek tools om hun talent te ontdekken en in actie te komen voor iets dat zij belangrijk vinden. Uiteindelijk verdienen de jongeren een gratis ticket voor het bijzondere eind-evenement Young Impact Celebration.  

Ik ben geraakt sinds mijn eerste bezoek aan Lesbos. Het mooie is dat je ook veel liefde terugkrijgt als je iets doet voor een ander. En dat is echt cool!

Johnny de Mol

Samenwerking

De Young Impact Celebration komt tot stand door een samenwerking van CJP, Nationale Jeugdraad en NLvoorelkaar. Doel is om in 5 jaar tijd één miljoen jongeren in Nederland in actie te laten komen. De Philips Foundation is trots op het partnership en draagt hiermee uit dat er altijd een manier is om het leven beter te maken. De focus in dit partnership ligt op gezond leven en eten: dat is beter voor onszelf en beter voor de wereld om ons heen.

Verdere partners van Young Impact zijn onder andere Madurodam, Albert Heijn, Ministerie van OCW, Ministerie van VWS, Oranje Fonds, VSBfonds en NL2025. 

 

Meer informatie op youngimpact.nl

Scholen kunnen zich al aanmelden voor het scholenprogramma 2018-2019 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Anja Verheij - Kollmann

Anja Verheij - Kollmann

Woordvoerder Algemene Zaken

Tel.: +31 6 50657702

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Michelle van Vliet

Young Impact

Tel.: +31 6 46082379

Media assets

Young Impact Celebration

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.