masthead baas van morgen philips benelux robin en henk valk frank van beek fotografie 2 l

jan 25, 2019

Nieuwe CEO Philips Benelux: 15-jarige Robin is de 'Baas van Morgen' (JINC) 

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

      

“Robin, CEO Philips Benelux”, hij moet even twee keer kijken maar het staat er echt. Robin is een scholier van het Antoon Schellenscollege in Eindhoven. Hij is deze week 15 jaar geworden en nu al de hoogste baas van Philips in de Benelux, dat is mij pas vele jaren later gelukt. 

 

Gisteren heeft hij de hele dag mijn rol als ‘baas’ van Philips Benelux overgenomen. Voor Robin een mooie ervaring om een groot bedrijf als dat van ons een keer vanbinnen te zien en om te ervaren hoe het is om leiding te geven. Voor mij een bijzondere dag omdat het weer tot frisse nieuwe inzichten leidt. 

 

Bijvoorbeeld zijn aanbeveling om wel met ‘Virtual Reality’ te werken tijdens een rondleiding voor scholieren in ons ‘ExperienceLab’. Maar ook om niet te veel ‘apps’ te gebruiken, want het moet wel makkelijk blijven. Ook de huidige generatie zoekt een balans tussen digitaal en analoog.

baas van morgen philips benelux robin en henk valk frank van beek fotografie

Het belangrijkste is echter dat we realiseren dat het, zelfs in Nederland, niet voor ieder kind vanzelfsprekend is om op te groeien in een omgeving met voldoende rolmodellen. Iemand die hem of haar kan inspireren om het beste uit zichzelf te halen en om te investeren in opleiding, kennis, en vaardigheden. 

 

JINC, de organisatie achter ‘Baas van Morgen’, strijdt voor een maatschappij waarin je postcode niet je toekomst bepaalt. Maar waarin ieder kind kansen krijgt. Als bedrijf dragen we hier ons steentje aan bij, omdat het aansluit bij onze doelstelling om het leven van mensen te verbeteren. Daar ben ik trots op!

baas van morgen philips benelux robin en henk valk frank van beek fotografie

Terug naar Robin. Want onze nieuwe CEO hebben we natuurlijk direct aan het werk gezet met een speciaal project. 

 

Samen zijn we een kijkje gaan nemen in ons splinternieuwe ‘Experience Lab’ op de High Tech Campus in Eindhoven. Deze campus, met meer dan 160 organisaties, 11.000 slimme koppen en gouden handjes, en 85 nationaliteiten, wordt ook wel de ‘slimste vierkante kilometer’ van Europa genoemd. In ons Lab demonstreren we de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie. 

 

De afgelopen maanden hebben onze collega’s van Research en Design het Lab opnieuw ingericht. Zodat bestuurders van ziekenhuizen en medisch specialisten, maar ook beleidsmakers en nationale en internationale bewindspersonen persoonlijk onze nieuwste innovaties kunnen ervaren. 

baas van morgen philips benelux robin en henk valk frank van beek fotografie

We zijn nog niet helemaal klaar, het was dus een echte ‘sneak preview’. En aan Robin de vraag om ons te helpen om het Lab ook aantrekkelijk te maken voor hem en zijn leeftijdsgenoten. Want heel Nederland is erbij gebaat als kinderen, al op vroege leeftijd, een interesse voor techniek ontwikkelen. Zodat we blijven innoveren en ook in de toekomst succesvol zijn. 

 

Natuurlijk denken we daar zelf continu over na, maar nog nooit zo specifiek met de bril van een 15-jarige als Robin. Zijn aanbeveling om de juiste balans te zoeken tussen digitaal en analoog is goed doordacht. Het zal ons helpen om ervoor te zorgen dat we onze bezoekers niet overladen met informatie. 

 

We sloten onze dag af met een gezamenlijke bijeenkomst voor alle bazen van morgen én vandaag. Dit was een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. De aanwezigheid van Koning Willem-Alexander was voor Robin de kers op de taart. 

baas van morgen philips benelux robin en henk valk frank van beek fotografie

Persoonlijk hoop ik dat het komende jaar nog meer bedrijven deelnemen, uiteraard specifiek tijdens de ‘Baas van Morgen’ maar ook aan een van de vele andere goede initiatieven van JINC. Zodat we er samen voor zorgen dat ieder kind een kans krijgt.

Lees meer over JINC 

Deel op social media

Onderwerpen

Auteur

Henk Valk

Henk Valk

CEO Philips Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.