oorkonde in ontvangst nemen

sep 04, 2023

Philips en PSV vieren officieel wereldrecord met bijzonder shirt en oorkonde

Gemiddelde leestijd: 1-2 minuten

De innige samenwerking tussen Philips en voetbalclub PSV is goed voor een officieel wereldrecord. Volgens het Guinness Book of Records is onze band namelijk officieel het langstlopende sponsorship ter wereld. Philips-CEO Roy Jakobs en PSV-directeur Marcel Brands kregen afgelopen vrijdag de officiële oorkonde uit handen van Joanne Brent, de afgevaardigde van Guinness World Records. En dat is niet alles, want Philips en PSV introduceerden ook het nieuwe tenue ter ere van het record waar PSV op 16 september eenmalig in zal spelen. 


Er werd vrijdagavond tijdens het gala ter ere van 110 jaar PSV uitvoerig stilgestaan bij het bemachtigen van het wereldrecord voor het langstlopende sponsorship in de sport. Presentatrice Maddy Janssen vroeg Roy Jakobs en Marcel Brands op het podium en stelde vragen over de waarde van de gezamenlijke band. 

Innovaties en oplossingen

Marcel: “Vanaf 1913 heeft PSV zich kunnen ontwikkelen door de steun van Philips. Steun in mensen, kennis en natuurlijk ook financieel. PSV speelde dankzij Philips als eerste club in Nederland onder kunstlicht en de eerste live wedstrijd op TV was er een van PSV, dankzij Philips.” Ook gaf hij aan dat het partnership nog altijd heel actueel is. “Zowel PSV als Philips heeft zich door de afgelopen jaren ontwikkeld. Philips heeft een focus op gezondheidstechnologie en daardoor kunnen wij binnen onze prestatie omgeving heel goed gebruik maken van innovaties en oplossingen. In die zin is het partnership relevanter dan ooit.”

Marcel Brands en Roy Jakobs krijgen oorkonde van Joanne Brent (Guinness World Records)

Ook Roy Jakobs vertelde over de betekenis van de regio voor zijn bedrijf. “Niet alleen Philips is uitgegroeid tot wereldspeler, maar ook PSV heeft harten over de hele wereld veroverd. Eigenlijk heel bijzonder voor twee Eindhovense spelers”, zei hij. “Deze regio is nog altijd enorm belangrijk voor Philips. We zijn hier nog steeds een van de grootste werkgevers. Bovendien vindt een enorm deel van onze wereldwijde research hier plaats. De Brainport regio is dus van vitaal belang voor de toekomst van Philips." 

Celebration shirt

De grote verrassing van de avond was daarna de presentatie van een nieuw shirt ter ere van het wereldrecord, de celebration kit. Het voetbalshirt vertelt door herkenbare patronen het verhaal van 110 succesvolle jaren. Het design is namelijk gebaseerd op patronen van iconische PSV-shirts uit de geschiedenis van de voetbalclub. PSV speelt op 16 september eenmalig in dit shirt tijdens de thuiswedstrijd tegen N.E.C uit Nijmegen. 

Roy Jakobs toont trots het nieuwe celebration shirt van PSV

Philips-topman Roy kreeg het eerste shirt overhandigd van Marcel Brands en was zichtbaar trots op het resultaat. “Als supporter van PSV gaat mijn hart hier sneller van kloppen. Ik heb in mijn jeugd zelf veel geweldige spelers zien spelen, in het Philips Stadion met Philips op de borst. Dit shirt haalt die mooie herinneringen weer naar boven”, vertelde hij. 

Onvergetelijke avond

Hij nam het shirt in ontvangst, maar nog dezelfde avond kreeg het een nieuwe en definitieve eigenaar. Roy: “Het is een mooi wereldrecord en natuurlijk een prachtige eer om dit jubileumshirt te krijgen als CEO van Philips. Maar, binnen Philips hebben we heel veel PSV-fans werken. Dus extra mooi om dit shirt terecht te laten komen bij één van hen.”


De gelukkige was Rogier Veugen. Deze Philips-collega won de interne competitie waarin de grootste PSV-supporter binnen Philips werd gezocht. Deze superfan dacht dat hij meedeed aan een wedstrijd om een shirt te winnen, maar hij won veel meer dan dat. Hij mocht als superfan mee naar het gala van PSV en kreeg het nieuwe shirt overhandigd uit handen van zijn CEO. En daar was hij natuurlijk enorm blij mee. “Ik zal deze speciale avond en het krijgen van het shirt van onze CEO nooit vergeten”, zei hij blij na afloop. 

Deel op social media

Topics

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.