Nieuwscentrum
Philips tweede op ranglijst Intermediair

jul 08, 2021

Philips stijgt naar tweede plek op ranglijst Intermediair van favoriete werkgevers

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Philips is de op één na meest populaire werkgever van Nederland onder hoger opgeleiden. Dat blijkt uit het Intermediar Imago Onderzoek, een jaarlijkse ranglijst van meest populaire werkgevers in Nederland.

Het vakblad ondervroeg ruim 4.500 hoogopgeleiden om drie bedrijven of organisaties waarvoor ze het liefst zouden werken. De top 5 bestaat uit Google, Philips, Shell, ASML en De Politie.

Levens van mensen verbeteren

De tweede notering voor Philips is een flinke stijging ten opzichte van 2020 (4) en 2019 (8).  Suzanne Verzijden, Head of HR Benelux: “Daar zijn we ontzettend trots op. We zien in de dagelijkse praktijk dat onze ruim 11.000 collega’s  in Nederland veel voldoening halen uit het feit dat ze dagelijks bezig zijn om de levens van miljarden mensen te verbeteren.

Daarnaast doen er als werkgever veel aan om ervoor te zorgen dat mensen lekker in hun vel zitten, en gezien en gehoord worden, zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Het is prachtig als dat wordt gewaardeerd met zo’n positie op deze ranglijst.”

Top 100 favoriete werkgevers

Duurzaamheid belangrijk

Uit het onderzoek blijkt dat hoger opgeleiden, ondanks het grote aanbod aan vacatures, er het afgelopen jaar relatief vaker voor hebben gekozen om bij hun werkgever te blijven. De inhoud van het werk, collega’s en werk-privébalans waren de belangrijkste redenen om niet van baan te wisselen.

Voor hoger opgeleiden die wel van baan wisselen, is duurzaamheid een belangrijke reden om te kiezen voor een nieuwe werkgever: “De manier waarop we als bedrijf met de wereld om ons heen omgaan is een steeds belangrijker onderdeel van ons imago als werkgever”, aldus Suzanne.

“Philips heeft het afgelopen jaar de ambities op het gebied van duurzaamheid nog hoger gelegd; zo zijn we als eerste grote medische technologiebedrijf ter wereld volledig CO2-neutraal. Het doet goed om te zien dat werknemers ook steeds hogere eisen stellen van werkgevers op dit gebied.”

Het volledige onderzoek is hier te vinden.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.