Nieuwscentrum
PSV Top Performance Center

apr 16, 2021

De Telegraaf: 3D-echografie moet uithoudingsvermogen en explosiviteit van PSV-spelers vergroten

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

“Data is goud. Als je zeker ook Europees de slag financieel niet kan winnen, moet je dit op gebied van ontwikkeling doen.” Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV legt in een artikel in de Telegraaf uit waarom de club samen met het St. Anna Ziekenhuis en Philips onlangs het PSV Top Performance Center heeft opgericht.

“We wilden twee grote pijlers benutten: de ontwikkeling van de sporttechnologie en Eindhoven als het hart van innovatie”, aldus Gerbrands. In het eerste onderzoek van het topsportcentrum staat 3D spierechografie in de begeleiding van topsporters centraal. Philips levert de echografie-oplossing voor het onderzoek..

De Telegraaf vraagt Gerbrands of het PSV ook financieel iets kan opleveren. Heeft het bijvoorbeeld het alleenrecht wanneer een club als Manchester City dit zo interessant vindt, dat het deze methode wil overnemen?

“Nee, Philips is een partner van ons en de oude vorm van sponsoring bestaat niet meer”, legt Gerbrands uit. “Willen zij dit ook, dan moeten ze bij Philips aankloppen. Juist dit soort projecten maakt dat onze partners zo lang aan ons verbonden blijven (Philips tot 2031, red.). Financieel halen we er iets uit, wanneer jonge spelers een betere positie krijgen, door sneller te herstellen en zich beter te ontwikkelen. Zoals ik ook denk dat spelers sneller voor ons kiezen, als ze zien wat hier mogelijk is om zich te ontwikkelen.”

Het eerste onderzoek in het PSV Top Performance Center richt zich op een 3D echo om elke spiervezel en alles daaromheen in kaart te brengen. Niet alleen kan hiermee eenvoudig spierschade en spierherstel worden afgelezen en de hersteltraining daarop worden aangepast. De winst die kan worden behaald, reikt tot een vorm van talentherkenning en exacte individuele ontwikkeling op fysiek niveau. De technologie zal tevens worden toegepast in het Pieter van den Hoogenband-zwemcentrum voor de ontwikkeling van zwemtalent met daarbij de nadruk op de rug- en schouderspieren.

“Dit is een mooi voorbeeld hoe wij samenwerken met PSV en het St. Anna Ziekenhuis om op sportgebied te innoveren”, zegt Henk Valk, CEO van Philips Benelux. “Binnen deze samenwerking willen we de prestaties en de gezondheid van topsporters verbeteren door medici te steunen met onze kennis en innovaties op het gebied van gezondheid.”

Over het PSV Top Performance Center

Het PSV Top Performance Center is een initiatief van PSV, St. Anna Ziekenhuis/TopSupport en Philips. Het is een open innovatie ecosysteem op het gebied van sport, gezondheid en techniek dat actief samenwerking zoekt, met als doel het bevorderen van de prestaties van (top)sporters en (top)managers. Gezamenlijk hebben de partners een uitzonderlijk netwerk met toegang tot topsporters (PSV), sportmedische specialisten (St. Anna Ziekenhuis en TopSupport) en de laatste medische innovaties (Philips). Binnen het Top Performance Center wordt samengewerkt met experts door het ontwikkelen van geavanceerde inzichten, methodes en technologieën op het gebied van prestatieverbetering in sport en gezondheid.

Lees hier het persbericht over de start van het PSV Top Peformance Center.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2021/20210416-de-telegraaf-3d-echografie-moet-uithoudingsvermogen-en-explosiviteit-van-psv-spelers-vergroten.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.