masthead driss doudou l

nov 05, 2020

Driss Doudou genomineerd voor Noordhofprijs: “Met onze systemen worden levens gered”

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten - calculate body text at http://readtime.eu/

Door zijn collega’s in Best wordt hij gezien als rolmodel. Onlangs is Driss Doudou zelfs genomineerd voor de Noordhofprijs, de jaarlijkse verkiezing voor de beste vakmensen uit Brainport Eindhoven. Hoewel hij dat een hele eer vindt, staat de vakman liever in een gloednieuwe operatiekamer dan op het podium. 

 

Dit jaar installeerde de tester samen met zijn team al systemen voor beeldgeleide operaties in Marokko, Engeland, België, Duitsland en Frankrijk. Want dit belangrijke werk moet gewoon door, ook in coronatijd.

 

Driss kwam zo'n 25 jaar geleden als jonge monteur binnen bij Philips. Inmiddels heeft hij verschillende kansen om te groeien met beide handen aangegrepen. Van specialistisch monteur groeide hij uit tot systeemmonteur, die installaties van A tot Z moet kennen. Nu stuurt hij een team aan dat systemen voor beeldgeleide operaties installeert bij ziekenhuizen over de hele wereld.

Steeds meer computertechnologie

In de jaren dat hij bij Philips werkt, is er een hele hoop veranderd. "De techniek is echt heel anders dan in de beginjaren. Toen was een groot deel van de systemen nog mechanisch en ik hield me vooral bezig met solderen en bekabeling. Nu komt er veel meer computertechnologie kijken bij ons werk."

Driss Doudou

Kennis doorgeven

Driss heeft zelf veel kansen gekregen om te leren, daarom vindt hij het belangrijk om dat stokje door te geven naar een volgende generatie vakmensen: "Als we nieuwe mensen aannemen, dan mag ik ze vaak opleiden. Waarschijnlijk is dat omdat ik het werk wel heel erg serieus neem. Sommige mensen noemen me zelfs streng. 

 

Niet omdat er niet gelachen mag worden, maar we moeten wel ons uiterste best doen om ons werk goed te doen. Want met onze systemen worden levens gered."

 

Van de keuze voor Philips heeft hij dan ook nooit spijt gehad. "We zijn vanuit verschillende afdelingen behoorlijk lang bezig om zo'n systeem te produceren en te testen, en het is echt mooi om betrokken te zijn bij die laatste fase, als het ziekenhuis een systeem in gebruik gaat nemen. Dan zie je pas echt dat je werk een bijdrage levert aan de gezondheid van mensen."

 

Driss is genomineerd voor De Noordhofprijs in de categorie mechatronica. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 13 november. 

Volgende week: een portret van proces operator Ursula Trimbos, die ook een nominatie in de wacht heeft gesleept in de categorie metaal.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.