masthead Winqawards Betephotography 2020 17 l

feb 26, 2020

Philips wint Winq Diversity Award

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Philips is de Winnaar van de Workplace Diversity Award van Winq, Nederlands grootste lifestylemagazine voor gay mannen. Het gezondheidstechnologiebedrijf ontvangt de prijs vanwege de wereldwijde focus op inclusie en diversiteit. Het doel van de Winq Diversity Awards is om de meest inspirerende personen en initiatieven die zich inzetten voor de zichtbaarheid en acceptatie van Nederlandse LHBTQ’s te eren.

Inclusie & Diversiteit

Philips is al jaren actief partner van Prides over de hele wereld: van Nashville tot Amsterdam. Deze deelnames worden volledig door medewerkers gedreven en actief ondersteund vanuit Philips waarmee het bedrijf zich verbindt aan het belang van diversiteit en inclusie. Dit jaar staat Philips haar Pride-boot af aan Stichting Pride & Sports, die alle Amsterdamse LHBTQ-sportverenigingen vertegenwoordigt en extra aandacht vraagt voor het feit dat er nog een drempel is om volledig jezelf te kunnen zijn binnen reguliere sportclubs. “Hiermee geven we anderen een platform en breiden we ons netwerk uit. Dit jaar juichen wij iedereen toe vanaf de kant.”

 

De ambassadeurs die namens Philips de prijs in ontvangst hebben genomen zijn Astrid Balsink (Global director Inclusion & Diversity), Nathalie Lam (verantwoordelijk voor sponsoring), Quint van Twist (Lead employee networks).

Video thumbnail image

“We zijn een bedrijf waar iedereen volledig zichzelf moet kunnen zijn. Die diversiteit moet vervolgens ook de ruimte krijgen om bij te dragen aan de discussie. Als je divers inhuurt, maar vervolgens houdt iedereen z’n mond in een vergadering dan heb je nul winst”, aldus Astrid. “Dus niet alleen maar roepen ‘ik wil het inhuren’. Maar vooral als mensen binnen zijn je afvragen: ‘Hoe kan ik jou helpen om je lekker te voelen in je dagelijkse werk, zodat je je kan uitspreken en gehoord voelt?’ Daar gaat het om!”.

Winq Diversity Awards 2020

De Winq Diversity Awards zijn dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De winnaars zijn aangedragen door de lezers van Winq.

Winqawards afbeelding

“Met de Winq Diversity Awards eren wij vijf personen en initiatieven met dezelfde missie. Mensen die zich met bloed, zweet, tranen en heel veel liefde inzetten voor de zichtbaarheid en acceptatie van de Nederlandse regenboogfamilie”, aldus hoofdredacteur Edwin Reinerie.

 

De andere winnaars zijn:

 

Youth Diversity Award 2020: Emre Hoogduijn

Gender Diversity Award 2020: Dinah Bons

New Horizons Diversity Award 2020: Cocktail (COC Nederland)

Local Diversity Award 2020: Stichting Prisma Groep

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.