masthead Hans de Jong President Philips NL Peter van Trijen l

jul 08, 2019

Financieele Dagblad: “TU Eindhoven trekt €100 mln uit voor nieuw instituut kunstmatige intelligentie”

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

     

Het Financieele Dagblad laat weten dat de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) de komende vijf jaar 100 miljoen euro wil investeren in een nieuw instituut voor kunstmatige intelligentie, genaamd ‘Eindhoven Artificial Intelligence Systems Insitute’. Hiermee wil de universiteit tegemoetkomen aan de vraag naar AI-specialisten op de arbeidsmarkt. 

 

“We juichen dit initiatief toe, want we leven in een verandering van tijdperk. Technologie en data science, waaronder artificial intelligence, nemen een centrale plaats in om de noodzakelijke maatschappelijke transformaties mogelijk te maken en nieuwe economische waarde en banen te creëren, kortom om onze welvaart op houdbare wijze te borgen”, aldus Hans de Jong, President Philips Nederland. “Frankrijk en Duitsland investeren de komende jaren grote bedragen in hun industrie en nieuwe technologieën, met name in artificial intelligence. Als land mogen wij niet afhankelijk worden of achter lopen.”

Hans de Jong President Philips NL (Peter van Trijen)

Hans de Jong, President Philips Nederland

Digitale transformatie van de zorg

“Voor Philips is de digitalisering een katalysator voor de verdere verbetering van de gezondheidzorg. We staan samen voor de uitdaging om de zorg voor iedereen betaalbaar én toegankelijk te houden. Wij denken dat de inzet van nieuwe, digitale technieken professionals in de zorg kan ondersteunen bij het verlichten van routinematig werk, zodat er meer tijd overblijft voor de menselijke kant van de zorg. De inzet van data-analyse en artificial intelligence is de sleutel tot deze digitale transformatie van de zorg”, zegt Hans. 

De inzet van nieuwe, digitale technieken kan ondersteunen bij het verlichten van routinematig werk, zodat er meer tijd overblijft voor de menselijke kant van de gezondheidszorg.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Eindhoven MedTech Center (e/MTIC)

Via Eindhoven MedTech Innovation Center, of e/MTIC, heeft Philips al een strategisch samenwerkingsverband met de TU/e en drie regionale ziekenhuizen (Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum en Kempenhaeghe). 

 

Deze samenwerking is gericht op het snel naar de zorg brengen van klinische innovaties. Hierin is de combinatie van technische, klinische en industriële kennis van groot belang. In deze samenwerking speelt data gericht onderzoek een belangrijke rol en het AI-initiatief zou een versterking van deze samenwerking kunnen betekenen. Daarnaast zal het initiatief digitaal talent naar Nederland brengen.

FD TUe steekt 100 mln euro in nieuw instituut voor AI

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.