masthead 20190622 LC Willem en Jochen l

jun 24, 2019

“Philips levert met 3D-printer werk van wereldklasse”

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

     

Wetenschappers en ondernemers uit de hele wereld komen op de productie- en innovatielocatie in Drachten kijken waar Philips mee bezig is op het gebied van 3D-printen. De twintig bedrijven van het Innovatie Cluster Drachten (ICD), waar het gezondheidstechnologiebedrijf onderdeel van is, investeerden samen in de aankoop van twee 3D-printers; een voor kunststof en een voor metaal. 

 

De Leeuwarder Courant beschrijft in een uitgebreid artikel in hun krant hoe de jonge, enthousiaste ontwikkelaars Willem Wiersema (27) en Jochen Vorenkamp (20) niet alleen een nieuwe manier van produceren toepassen, maar een compleet nieuwe manier van denken. 

Willem en Jochen

FOTO: JILMER POSTMA

Werk van wereldklasse

"Als ik 10 miljoen won, kocht ik een huis met een hele grote garage met daarin een geweldige 3D-printmachine, en ging ik de hele dag dingen uitproberen’’, zegt Willem. Uit de bevlogenheid waarmee de jonge wetenschappers over hun werk praten blijkt wel dat het vernieuwen, het innoveren, hun belangrijkste beweegreden is. ”3D–printen is niet ‘hetzelfde maken op nieuwe manieren’, maar op een andere manier denken. Het helpt ons om op een duurzamere manier efficiënter te werken aan betere producten."

Binne Visser

FOTO: JILMER POSTMA

“Deze jongens leveren werk van wereldklasse, ze gaan tot de grens van wat natuurkundig mogelijk is”, aldus Binne Visser, Engineering & Onderhoudsmanager bij Philips en voorzitter van het ICD.

Investeren in innovatie

Ondanks dat de 3D-printers, en bijbehorende software, voor iedereen te koop is betekent dat niet dat iedereen er op deze manier mee kan werken. "Je moet innovatie organiseren. Een bedrijf als Philips steekt bijna 10 procent van de wereldwijde omzet in research & development, 1,76 miljard euro in 2018. Daarom doen we mee in de wereldtop."

/content/dam/corporate/newscenter/nl/standard/resources/2019/3d-printen-dVoor industrieel 3D-printen moet je het konijnenhol in artikel

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.