masthead philips innovation award l

mei 08, 2019

BI/OND wint Philips Innovation Award 2019

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

       

De studenten start-up BI/OND heeft de Philips Innovation Award 2019 gewonnen. In het Theater Rotterdam ontvingen de jonge studenten uit handen van juryvoorzitter Frans van Houten, CEO van Philips, een cheque ter waarde van 50.000 euro. 

 

Het bedrijf ontwerpt ‘avatars’ van menselijke organen die gemaakt zijn van menselijke cellen en siliconen chips en gebruikt kunnen worden om de werking van medicijnen te onderzoeken en deze verder te ontwikkelen.

 

“De Philips Innovation Award heeft al veel deelnemers geholpen om hun eerste stappen als ondernemer te zetten. Op deze manier proberen we innovatie en ondernemerschap in Nederland te stimuleren”, aldus Frans van Houten. “Alle finalisten willen op hun eigen manier de wereld verbeteren.”

 

De winnaars van de Rough Diamond League is Hable. Dit bedrijf biedt een braille toetsenbord voor mobiele telefoons. Het keyboard kan worden geplaats op de telefoon zoals een hoesje. Op de achterkant van het hoesje zitten acht toetsen. Zes daarvan zijn braille punten. Met deze punten kan elke letter, cijfer en interpunctie worden gemaakt. Zij ontvingen een cheque ter waarde van 10.000 euro aan groeigeld. 

De Philips Innovation Award heeft al veel deelnemers geholpen om hun eerste stappen als ondernemer te zetten. Op deze manier proberen we innovatie en ondernemerschap in Nederland te stimuleren.

Frans van Houten

CEO van Philips

Ideeën naar een hoger niveau tillen

Uitgangspunt van de Philips Innovation Award is dat niet alleen de winnaar er met de beloning vandoor gaat. “Philips Innovation Award is gegroeid tot een platform waarbij alle deelnemers worden gecoached, vaardigheden opdoen, persoonlijke feedback krijgen, en een netwerk opbouwen”, vertelt Bas de Goede, voorzitter van de Philips Innovation Award 2019.

 

“De startups leren hoe ze hun ideeën omvormen tot concrete plannen. Ze krijgen hulp bij het opstellen van hun ondernemingsplan, leren hoe ze hun ideeën pitchen aan de juiste mensen, en worden ook met deze mensen in contact gebracht. De Philips Innovation Award helpt alle deelnemers om hun ideeën echt naar een hoger niveau te tillen.”

De Philips Innovation Award

De Philips Innovation Award wordt jaarlijks georganiseerd voor studenten, door studenten en is de grootste studenten-ondernemersprijs van Nederland. De award is in 2006 door Philips in het leven geroepen om innovatie en ondernemerschap te stimuleren, en (ex)studenten te helpen hun ideeën te verwezenlijken.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.