Nieuwscentrum
masthead familie fj philips l

sep 06, 2018

Uitgebreid profiel “iconische zakenman” Frits Philips in ‘Holland Herald’

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

      

De ‘Holland Herald’, het in-flight magazine van KLM, heeft in haar september editie een uitgebreid profiel gepubliceerd van oud-bestuursvoorzitter, en “iconische zakenman”, Frits Philips. De geschiedenis van Philips is onlosmakelijk verbonden met het leven van ‘Meneer Frits’. Hij wordt onder andere geprezen om zijn charisma, gevoel voor humor, en de positieve invloed die hij heeft gehad op de groei en ontwikkeling van Philips.
 

In het artikel wordt gedetailleerd omschreven hoe Frits Philips binnen het bedrijf begon en doorgroeide tot vierde president van Philips. De Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw tijdens zijn ambtsperiode, zijn liefde voor PSV, en zijn nalatenschap binnen het huidige Philips komen eveneens uitgebreid aan bod.

Zijn doel om het leven van mensen beter te maken is nog steeds de kern van het bedrijf

Bright Ideas: The History of Dutch Technology Giant Philips

scan tunnel gracol

Een nieuw tijdperk

Het artikel belicht de rol van zijn nalatenschap bij de transformatie van een bedrijf gespecialiseerd in consumentenelektronica naar een gezondheidstechnologiebedrijf. Ronald de Jong, Chief HR Officer, kwam als jonge medewerker nog bij ‘Meneer Frits’ thuis. Hij vertelt onder andere hoe dat gesprek nog steeds dient als een kompas in zijn huidige functie: “de familie Philips was zeer maatschappelijk betrokken en hij wilde dat hun idealen werden doorgegeven”. 

Na decennialang de consumentenelektronicamarkt te hebben getransformeerd, doet het Nederlandse bedrijf nu hetzelfde in de medische wereld

Bright Ideas: The History of Dutch Technology Giant Philips

“De combinatie van innovatie, ondernemerschap en sociaal bewustzijn, samen met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid is altijd al een handelsmerk geweest van Philips, en dat is het nog steeds”, aldus Ronald. "We willen een van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van gezondheidstechnologie worden, en we zijn zeer optimistisch over het bereiken van ons doel. Dat zijn we de Philips-familie verschuldigd. Hun geest, en de geest van Frits in het bijzonder, is tot op de dag van vandaag aanwezig".

klm holland herald

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2018/21080906-uitgebreid-profiel-iconische-zakenman-frits-philips-in-holland-herald.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.