jan 11, 2021

Philips benadrukt op CES Digital 2021 de centrale rol van gezondheidszorg thuis

  • Naast COVID-19 zet Philips zorg buiten het ziekenhuis in de schijnwerpers in een unieke, interactieve virtuele ervaring
  • Philips-executives Deeptha Khanna en Jeroen Tas praten over digitale gezondheidstechnologie tijdens een virtuele persconferentie tijdens CES
  • Philips is uitgeroepen tot winnaar van de CES 2021 Innovation Award voor technologische producten voor persoonlijk en professionele gezondheidszorg

Philips doet mee aan het CES Digital 2021-evenement dat op 11 januari begint en op 14 januari eindigt. Sinds de uitbraak van COVID-19 een jaar geleden heeft de gezondheidszorg een snelle transformatie doorgemaakt. Tijdens CES 2021 zal Philips haar unieke visie belichten op geavanceerde technologische oplossingen voor gezondheidszorg, buiten de vier muren van het ziekenhuis en binnen de thuisomgeving.

 

eHealth (telehealth), inclusief tandheelkunde thuis, virtuele zorg en monitoring op afstand hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens de pandemie en zullen een centrale rol blijven spelen bij gezondheid en welzijn na COVID-19. Voor het CES Digital 2021-evenement van dit jaar heeft Philips een interactieve virtuele gezonde wijk gecreëerd waarin bezoekers zelf bij een aantal bewoners binnen kunnen kijken. In de wijk worden drie verhalen tot leven gebracht en deze verhalen laten zien hoe Philips met digitale gezondheidstechnologie zowel consumenten als patiënten ondersteunt tijdens COVID-19. Het gaat hierbij om aanstaande ouders, risicopatiënten met chronische ziektes zoals hartaandoeningen, diabetes of slaapapneu, tot mensen die hun mondgezondheid willen verbeteren. Philips presenteert oplossingen om hun gezondheidszorg beter thuis te kunnen monitoren en onderhouden. 

Virtuele CES 2021-persconferentie Philips

Philips-executives Deeptha Khanna, Chief Business Leader van Personal Health, en Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer, zullen deelnemen aan de virtuele CES 2021-persconferentie van Philips op maandag 11 januari om 16.00 uur GMT om hun visie en ervaring te bespreken op het gebied van gezondheidstechnologie voor consumenten en zorgprofessionals. 

Vanaf het begin van de pandemie zijn we getuige geweest van een dramatische verschuiving naar online, waarbij het merendeel van onze activiteiten nu thuis plaatsvindt. We werken, winkelen, geven les en hebben contact met onze zorgverleners allemaal vanuit ons eigen huis.

Deeptha Khanna

Chief Business Leader, Personal Health, Philips

"Vanaf het begin van de pandemie zijn we getuige geweest van een dramatische verschuiving naar online, waarbij het merendeel van onze activiteiten nu thuis plaatsvindt. We werken, winkelen, geven les en hebben contact met onze zorgverleners allemaal vanuit ons eigen huis. Ook bijna de helft van onze verkoop bij Personal Health wordt online gedaan," zegt Deeptha Khanna, Chief Business Leader, Personal Health, Philips. "We zijn ook getuige geweest van het ombouwen van onze thuisomgeving tot het nieuwe centrum van de gezondheidszorg, met technologieën voor eHealth, virtuele zorg en zorg op afstand als de belangrijkste drijfveren voor verandering tijdens COVID-19. En deze veranderingen zijn blijvend."

Philips belicht bewaking op afstand, virtuele zorg en digitale gezondheidsoplossingen tijdens CES 2021

Zwangere vrouwen zijn een kwetsbare groep en kunnen verschillende zorgen en angsten hebben over de impact van COVID-19-infectie op hun zwangerschap [1]. De Philips Covid-19-oplossing voor de foetus en moeder monitoring binnen de Avalon-productfamilie, stelt artsen in staat om de vitale functies van zowel moeder als baby thuis of in een isolatiekamer te bewaken om zo onnodige fysieke interacties tussen artsen en patiënten te helpen verminderen. 

 

In de overtuiging dat ouders beslissingen moeten kunnen nemen op basis van het best mogelijke bewijs, hebben Philips en GSK de handen ineengeslagen om de Philips-apps Pregnancy+ en Baby+ te voorzien van uitgebreide en betrouwbare informatie over door vaccinatie te voorkomen ziekten en de beschikbare vaccins. De apps, waarmee dagelijks in totaal bijna 2 miljoen ouders over de hele wereld worden bereikt, bieden artikelen en video's over het belang van vaccinatie, samen met een vaccinatiecentrum om ouders toegang te geven tot uitgebreide en betrouwbare informatie ter ondersteuning van gesprekken met hun zorgverleners, zoals welke vaccins relevant zijn en wanneer ze moeten worden toegediend. Ouders worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan online-onderzoek om meer inzicht te krijgen in hun zienswijze over verschillende vaccinaties.

 

Voor mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of hartaandoeningen, zal Philips zijn onlangs geïntroduceerde draagbare sensoren presenteren voor bewaking op afstand van risicopatiënten met chronische ziekten bij de overgang van het ziekenhuis naar de thuisomgeving. Philips zal ook zijn klinisch bewezen slaapoplossingen in de schijnwerpers zetten, ontworpen om chronische slaapaandoeningen zoals slaapapneu, vanaf ontdekking tot aan diagnose, aan te pakken via behandeling en therapietrouw – vanuit de thuissituatie. 

 

De Mask Selector van Philips wordt voor het eerst tentoongesteld op CES en is de eerste en enige klinisch gevalideerde oplossing voor 3D-gezichtsscans waarmee zorgverleners geholpen worden om 9 van de 10 patiënten vanaf het begin van het juiste masker te voorzien [2]. Het gepatenteerde Mask Selector-algoritme biedt is een nieuwe oplossing en helpt de efficiëntie van de zorg te verbeteren door de kosten die gepaard gaan met pastijd en maskerafval, te verminderen. 

Philips behandelt de belangrijkste aandachtsgebieden van gezondheidstechnologie tijdens sprekerssessies met een CES-panel

Tijdens het digitale CES 2021-evenement zal Pat Baird, Regulatory Standards Specialist en Global Head van Software Standards bij Philips, de betrouwbaarheid van AI in de gezondheidszorg bespreken door de lens van de eindgebruiker, waaronder artsen, consumenten, professionele verzorgers, mantelzorgers, medische genootschappen en toezichthouders. Bij de discussie over vertrouwen in en de impact van AI op de gezondheidszorg zullen dr. Jesse Ehrenfeld, MD, van de American Medical Association en Christina Silcox, PhD, Managing Associate bij het Duke-Margolis Center for Health Policy aan de Duke University zich aansluiten. CES-deelnemers kunnen deelnemen aan de panelsessie op 12 januari om 16:15 uur GMT.

Duurzaamheid opbouwen en klimaatverandering bestrijden

Robert Metzke, Global Head of Sustainability bij Philips zal ook spreken op CES tijdens een gesprek met de titel "Duurzaamheid opbouwen en klimaatverandering bestrijden". Robert zal zijn visie geven over hoe bedrijven steeds meer erkennen hoe belangrijk duurzaamheid is voor de toekomst. Deze sessie is te volgen op 13 januari om 17.30 uur GMT. Beide sprekerssessies zijn gedurende 30 dagen na het evenement op aanvraag beschikbaar voor alle geregistreerde CES-deelnemers. 

Philips is uitgeroepen tot winnaar van de CES 2021 Innovation Award

Op 15 december kondigde de Consumer Technology Association (CTA)® de winnaars van de CES® 2021 Innovation Award aan, inclusief de producten die zijn erkend als Best of Innovation. Winnaars worden erkend vanwege uitstekende producten, opkomende trends en hoe bedrijven technologie gebruiken om levens ten goede te veranderen. Philips is uitgeroepen tot winnaar van de CES® 2021 Innovation Award als erkenning voor meerdere technologische oplossingen voor persoonlijke gezondheid en de gezondheidszorg, waaronder de Philips Patient Monitoring Kit; de Philips Wearable Biosensor; de Philips Mask Selector; de Philips Sonicare Prestige 9900; en Philips Teledentistry. 

 

Bezoek de Philips-presentatie op de volledig digitale CES 2021 voor meer informatie en volg @PhilipsLiveFrom voor live updates tijdens het evenement. Hoewel de virtuele gezonde-buurtervaring van Philips is gebouwd voor CES, zal het platform het hele jaar door live blijven om zowel oplossingen met Personal Health- als Connected Care-technologie te demonstreren waarmee de gezondheid van de consument wordt ondersteund.

 

[1] Aan Covid-19 gerelateerde angst en zorgen geuit door zwangere vrouwen en reeds bevallen vrouwen – een enquête onder verloskundigen (nih.gov): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7445074/

[2] door Philips in 2019 gesponsord onderzoek naar patiëntvoorkeuren (n = 310). Patiënten gescand met Mask Selector (n = 153) versus traditionele pasmethoden (n = 157).

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer

PR & Communications Manager Health Systems Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Ine Marije Buisman

Ine Marije Buisman      

PR Lead Personal Health Western-Europe

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.