Nieuwscentrum
masthead breakthrough day 2018 tmz 62 l

dec 14, 2018

19 AI start-ups krijgen toegang tot Philips’ expertise in gezondheidstechnologie

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

           

Philips bracht in Eindhoven de start-up community, zorgprofessionals en eigen medewerkers samen voor een evenement ter afsluiting van zijn 12 weken durende wereldwijde samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het evenement werd bijgewoond door topklinici uit de VS, Europa en Azië, leiders van Philips en natuurlijk de start-ups zelf.

 

Het 12 weken durende programma gaf 19 artificial intelligence start-ups - geselecteerd uit maar liefst 750 kandidaten - toegang tot Philips' expertise op het gebied van gezondheidstechnologie en het ecosysteem van kennispartners. Het is het eerste programma dat over de hele wereld start-ups verwelkomde in Philips' Innovation hubs in Cambridge (VS), Bangalore (India), Shanghai (China) en Eindhoven.

 

Tijdens het programma kregen de start-ups de kans om hun voorstellen te valideren, hun ideeën te bouwen, te testen en te schalen, en - het uiteindelijke doel van het programma - mogelijke samenwerkingsverbanden met Philips te onderzoeken. De start-ups konden tijdens het programma profiteren van de kennis en ervaring van Philips op het gebied van de professionele gezondheidszorg. Daarnaast kregen ze toegang tot de expertise van Philips' innovatie-ecosysteem, dat bestaat uit ziekenhuis-, academische, industriële en financiële partners. 

Global AI-startprogramma

Enorm potentieel

Nu het 12 weken durende programma is afgerond, is de samenwerking tussen Philips en de start-ups in veel opzichten nog maar net begonnen: in de komende weken en maanden wordt begonnen met de implementatie van veel van deze samenwerkingsmogelijkheden om de levering van gezondheidszorg samen te verbeteren. Lees meer over hoe AI start-ups de barrières voor innovatie in de gezondheidszorg kunnen overwinnen in dit artikel van Alberto Prado, hoofd van Philips HealthWorks. 

 

Op AI-gebaseerde oplossingen hebben een enorm potentieel om resultaten voor de patiënt en efficiëntie van de zorgverlening te verbeteren. Philips past AI nu al toe om de resultaten te verbeteren, de kosten te verlagen en de ervaring van patiëntenzorg en personeel te verbeteren. Tijdens de recente jaarlijkse bijeenkomst van 2018 van de Radiological Society of North America Annual Meeting (RSNA) introduceerde Philips IntelliSpace Discovery 3.0, een uitgebreid, open platform om de ontwikkeling en inzet van kunstmatige intelligentiemiddelen in de radiologie mogelijk te maken. Het platform heeft als doel radiologen te ondersteunen bij hun klinische en translationele onderzoek en is een van de vele AI-oplossingen die Philips op RSNA presenteerde.

 

De HealthWorks start-up samenwerkingsprogramma's vormen een aanvulling op Philips' wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma, uitbreidingen door overnames en venture capital activiteiten.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.