masthead polypropyleen pp l

dec 07, 2018

Consortium met Philips bereikt doorbraak in recycling kunststof verpakkingen

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

          

Een consortium van Philips, Morssinkhof, NHL/Stenden Hogeschool, en Omrin is er in geslaagd om gebruikt polypropyleen (PP), verkregen uit gescheiden restafval, te verwerken tot een hoogwaardige grondstof voor gerecycled plastic. Uniek aan de doorbraak is dat de grondstof, het zogeheten granulaat, van dusdanig hoge kwaliteit en zuiverheid is dat het op grote schaal gebruikt kan worden om hoogwaardig ‘nieuw’ plastic voor consumentenproducten te maken, in iedere gewenste kleur.

 

Het uitzonderlijke granulaat is de opbrengst van het ‘Closing the Loops’ project van het consortium, waarin ruim drie jaar onderzoek is verricht naar het verkrijgen van een zo hoog mogelijke kwaliteit PP. Volgende stap is de bouw van een fabriek voor de verwerking van PP-afval voor toepassingen in consumentenverpakkingen, waarmee Morssinkhof in Heerenveen is gestart. Hier wordt straks plastic verpakkingsafval van huishoudens verwerkt tot een granulaat waarmee PP kan worden gemaakt dat de esthetische en kwalitatieve eigenschappen van nieuw PP evenaart.

Gerecycled plastic speelt een belangrijke rol in de ambitie van Philips om in het productieproces zoveel mogelijk gebruik te maken van circulaire materialen.

Eelco Smit

Senior Director Sustainability bij Philips

Alt-text image

Transparant en wit PP granulaat

Hoge eisen

Philips is als producent betrokken bij het project om erop toe te zien dat het plastic voldoet aan de hoogste kwalitatieve-, esthetische- en veiligheidseisen. Voor de toepassing in bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten zijn deze eisen van groot belang. Het door Morssinkhof gerecyclede kunststof is op deze aspecten door NHL/Stenden en Philips uitgebreid getest. 

 

Eelco Smit, Senior Director Sustainability bij Philips, “Gerecycled plastic speelt een belangrijke rol in de ambitie van Philips om in het productieproces zoveel mogelijk gebruik te maken van circulaire materialen. De doorbraak van dit consortium maakt het mogelijk om gerecycled polypropyleen te vervaardigen dat voldoet aan onze hoogste kwaliteitseisen, in iedere gewenste kleur”. 

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Anja Verheij - Kollmann

Anja Verheij - Kollmann

Woordvoerder Algemene Zaken

Tel.: +31 6 50657702

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.