masthead teaser on ervaren buurtaed henk valk en bente de lat l

okt 16, 2018

Henk Valk en Bente de Lat in ‘(on)ervaren’ (Volkskrant/ Intermediair)

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

     

In de eerste editie van de nieuwe rubriek ‘(on)ervaren’ van de Volkskrant in samenwerking met Intermediair Magazine gaan Henk Valk, CEO Philips Benelux, en Bente de Lat, projectmanager Cardiologie, met elkaar in gesprek. Wat willen ze van elkaar weten?

 

Henk en Bente werken nauw samen in het project BuurtAED. Een samenwerking tussen Philips en de Hartstichting om het aantal AED’s (automatische externe defibrillatoren) te vergroten.

Waar doe je het voor? Dat is een belangrijke vraag voor veel mensen die ik spreek. Mijn doel bij BuurtAED is levens redden.

Bente de Lat

Projectmanager Cardiologie

20181013 Volkskrant & Intermediair - (on)ervaren Philips 2.png  Henk Valk & Bente de Lat in Intermediair Magazine

Samen met je buren geld inzamelen via BuurtAED.nl

BuurtAED.nl is een crowdfunding platform waar buurtbewoners samen geld inzamelen om een AED aan te schaffen. Het BuurtAED-pakket bevat een AED, een buitenkast, een onderhoudspakket voor 5 jaar, en een korting van tenminste 970 euro. 
 

Door het starten van je eigen actiepagina op BuurtAED.nl kun je heel gemakkelijk samen met je buren geld inzamelen voor een AED. Je ziet wie er doneert en je houdt overzicht over de voortgang. Met de bijdrage van Philips maak je direct al een mooie start.

https://www.buurtaed.nl/ 

6-minutenzone

Jaarlijks worden ruim 15.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Hartstilstanden vinden vaak plaats bij mensen thuis. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten vergroot de kans op overleving.

 

De Hartstichting maakt zich al jaren ‘hart’ om van Nederland een 6-minutenzone te maken: een zone waarin slachtoffers van een hartstilstand binnen de cruciale 6-minuten worden gereanimeerd. De beschikbaarheid van een AED zorgt ervoor dat méér mensen overleven. Jaarlijks kunnen zo 2.500 levens worden gered.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.