Nieuwscentrum
masthead momentum phd thesis award L

sep 25, 2018

Dr. Ir. Fons van der Sommen (TU/e) ontvangt academische prijs tijdens MomenTUm

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Tijdens MomenTUm, de eerste jaarlijkse gezamenlijke academische viering van de Technische Universiteit Eindhoven, zijn afgelopen vrijdag (21 september) de academische prijzen uitgereikt.

 

Dr. Ir. Fons van der Sommen, cum laude gepromoveerd aan de faculteit ‘Electrical Engineering’, is de winnaar van de PhD Thesis prijs, gesponsord door Philips. Fons ontving ten overstaan van 3.000 aanwezigen in het Metaforum op de TU/e Campus een cheque ter waarde van 5.000 euro uit handen van Hans Hofstraat (Vice-President Philips Research). Een erkenning voor de kwaliteit van zijn onderzoek en de concrete toepassingsmogelijkheden van zijn bevindingen in de praktijk.

“Slokdarmkanker komt steeds vaker voor en is in de Westerse wereld zelfs de snelst groeiende vorm van kanker. Voor Philips is oncologie een van de speerpunten, daarom zijn we zeer verheugd met deze prijswinnaar. Vroege detectie is belangrijk om kansen op genezing te vergroten”, aldus Hans. “Het werk van Fons van der Sommen maakt gebruik van digitale technieken om met geavanceerde beeldverwerking slokdarmkanker eerder en beter te detecteren. Hij koppelt excellent onderzoek aan een belangrijke toepassing en heeft een brug geslagen tussen de technische universiteit Eindhoven en expert centra op het gebied van slokdarmkanker, zoals het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het AMC in Amsterdam. Een terechte winnaar van deze prijs dus, hopelijk leidt zijn onderzoek tot betekenisvolle oplossingen die mensen, en de zorg, gaan helpen.”

Voor Philips is oncologie een van de speerpunten, daarom zijn we zeer verheugd met deze prijswinnaar. Vroege detectie is belangrijk om kansen op genezing te vergroten

Hans Hofstraat

Vice-President Philips Research

Winnaar PhD Thesis Award 2018 Dr. Ir. Fons van der Sommen met Hans Hofstraat, Vice-President Philips Research

“Dankzij dit onderzoek kunnen we de inzichten van specialisten voor wat betreft het detecteren van kanker in de slokdarm automatiseren. Hiermee stellen we de kennis en ervaring van een handvol specialisten ter beschikking aan alle ziekenhuizen in Nederland”, licht Fons zijn onderzoek toe. “Toen ik net begon aan mijn onderzoek was ik al blij als er een iemand gered zou kunnen worden. Het lijkt erop dat deze toepassing een heleboel levens kan gaan redden.”

MomenTUm - PhD Thesis Awards

Tijdens MomenTUm combineert de TU/e, voor het eerst, de Dies Natalis, de opening en sluiting van het academisch jaar én de uitreiking van de academische jaarprijzen. 

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2018/20180925-dr-ir-fons-van-der-sommen-ontvangt-academische-prijs-tijdens-momentum.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.