masthead Robert Metzke in de studio bij BNR L

aug 29, 2018

Hoofd Duurzaamheid Robert Metzke bij BNR: “Philips in 2020 CO2-neutraal”

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

      

Philips heeft zich als doel gesteld om in 2020 wereldwijd volledig CO2-neutraal te zijn. Robert Metzke, Head of Sustainability, Strategy & Innovation, was te gast bij Roelof Hemmen op BNR, om te vertellen hoe Philips dat doel gaat halen. Hij sprak tijdens ‘Hemmen’ over de groene stroom van Nederlandse windparken, het belang van een circulaire economie, en waarom duurzaamheid en winst maken prima samengaan bij Philips. 

Healthy People, Sustainable Planet

De duurzaamheidsstrategie is onderdeel van het doel van Philips om door middel van innovatie de wereld gezonder en duurzamer maken. In 2025 wil het gezondheidstechnologiebedrijf ieder jaar het leven van 3 miljard mensen verbeteren. Het bedrijf ligt op schema om over anderhalf jaar volledig CO2-neutraal te zijn. Philips zet zich met de strategie ‘Healthy People, Sustainable Planet’ tevens in voor een circulaire economie en het toegankelijk maken van de gezondheidszorg voor 300 miljoen mensen in achtergestelde gebieden. 

Duurzaamheid is pas geloofwaardig als er ook winst wordt gemaakt. Philips kiest met volle overtuiging voor een duurzame strategie. We zijn innovatief en winstgevend omdát we duurzaam zijn. Het zit in de haarvaten van ons bedrijf.

Robert Metzke

Head of Sustainability, Strategy & Innovation

Duurzaam én winstgevend

Volgens Roelof Hemmen is Philips een voorloper op het gebied van innovatie van de gezondheidszorg en maakt het bedrijf serieus werk van vergroening. “Greenpeace maakt jullie een enorm compliment: Petje af voor Philips dat zichzelf werkelijk opnieuw aan het uitvinden is. En andere bedrijven zouden een voorbeeld moeten nemen aan Philips”, memoreerde de BNR-presentator tijdens de uitzending. 

 

“Het past in onze bedrijfsstrategie. Philips bestaat al 127 jaar, we zijn er voor de lange termijn”, aldus Robert. “Afval zijn grondstoffen, resources, op de verkeerde plek. Als je er beter over nadenkt hoe je dit kunt hergebruiken dan sluit je de kringloop van materialen. Het is ook economisch goed voor Philips om te doen én onze klanten vragen daar om”.

Hoofd duurzaamheid Robert Metzke in de studio bij Roelof Hemmen op BNR.

Luister naar ‘Hemmen’ op BNR

Robert was woensdag te gast in de uitzending van Roelof Hemmen op BNR. Hij sprak daar over de duurzaamheidsstrategie van Philips.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.