Nieuwscentrum
masthead First Lady Kenia mother and child care L

aug 03, 2018

First Lady van Kenia brengt bezoek aan Philips

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

       

Margaret Kenyatta, de First Lady van Kenia, was voor een bezoek in Nederland. De First Lady bezocht Philips in het kader van een eventuele toekomstige samenwerking met haar organisatie ‘Beyond Zero’, gericht op het terugdringen van moeder- en kindersterfte bij geboorte. 

 

Ze ging onder andere naar het Philips Customer Visitor Center in Best, voor een rondleiding door Executive Vice President Ronald de Jong. Eén van de onderdelen van de rondleiding was de Philips Community Life Center (CLC) outreach kit. De outreach kit is een uitgebreid pakket van essentiële instrumenten en diensten, speciaal ontwikkeld voor gezondheidswerkers en vroedvrouwen in moeilijk bereikbare gebieden.

Mijn bezoek aan Philips staat in het teken van de eventuele samenwerking voor een verbeterd, efficiënt & betaalbaar gezondheidszorgsysteem ten behoeve van het bereiken van universele gezondheidszorg in Kenia.

Margaret Kenyatta

First Lady Kenia

First Lady van Kenia brengt bezoek aan Philips

Philips Community Life Center

Philips zet zich in om vanaf 2025 300 miljoen mensen in gemeenschappen met slecht toegankelijke zorg een beter leven te bieden. Om de toegang tot de gezondheidszorg te verbeteren is samenwerking nodig. Zoals via het CLC-programma dat Philips op het hele Afrikaanse continent ontplooit. 

 

"De problemen rond de eerstelijnszorg in Afrika zijn zeer gecompliceerd en veelzijdig", legt Jasper Westerink, CEO Philips Africa, uit. "Uitdagingen zijn onder meer een gebrek aan gekwalificeerd gezondheidspersoneel, medische apparatuur die niet meer wordt gebruikt, en een gebrek aan elektriciteit en water. Je moet lokaal relevante, robuuste innovaties bouwen. Onze outreach kit voor gezondheidswerkers uit de gemeenschap op zonne-energie is een van de resultaten van samenwerking met leden van de lokale gemeenschap om deze uitdagingen aan te gaan.”

Onze outreach kit op zonne-energie is een van de resultaten van samenwerking met leden van de lokale gemeenschap om de uitdagingen in Afrika op het gebied van gezondheidszorg aan te gaan.

Jasper Westerink

CEO Philips Africa

Vroedvrouw Margaret Wairimu Maina draagt een rugzak vol met nuttige gezondheidstechnologie

Vroedvrouw Margaret Wairimu Maina draagt een rugzak vol met nuttige gezondheidstechnologie

BBC News over verbetering van zorg in Afrika

BBC News bezocht het Philips CLC-programma in Afrika en sprak met de gezondheidswerkers van de gemeenschap die de outreach-kit gebruikten. Ze publiceerden een artikel over de impact van deze innovatie, gericht op het verbeteren van de toegang tot de eerstelijnszorg onder de meest uitdagende omstandigheden ter wereld. 

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.