1
Ontmoet de leden van De Kinder Innovatie Raad!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontmoet de leden van De Kinder Innovatie Raad!

 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van PSV op 16 januari maakten Philips en PSV bekend dat zij een Kinder Innovatie Raad zijn gestart, om de nieuwe generatie te betrekken bij de ontwikkeling van een innovatieve omgeving. De afgelopen maand kregen kinderen de kans zich hiervoor aan te melden én hun ideeën voor het Philips Stadion te delen. Op 17 februari was het zo ver en werden de leden van De Kinder Innovatie Raad voorgesteld tijdens de wedstrijd PSV – SC Heerenveen. 

KIR  

De raad bestaat uit tien jonge PSV-fans, tussen de 10 en 14 jaar én komt tenminste één keer per seizoen bijeen in het Philips Stadion. Samen met Philips en PSV gaan zij ideeën ontwikkelen over het stadion van de toekomst. 

 

De leden:

  • Pieter Houx
  • Merijn Verdaasdonk
  • Thomas Verbaandert
  • Tigo van de Ven
  • Emiel Frings
  • Daan Poell
  • Cas Metselaars
  • Sven Dirkx
  • Rens van Lierop
  • Joas van ’t Hoff

 

We hebben een aantal leden van de raad gevraagd zich voor te stellen en hun visie te delen.. en dat belooft veel goeds!

Rens, hoe ziet het stadion van de toekomst eruit?

"Nou, ik heb de grasmat wel eens gezien nadat er een evenement is geweest. Die is op sommige plekken heel slecht, maar daar kun je denk ik makkelijk iets aan doen! Dus ik wil dat we iets bedenken waardoor we het gras kunnen beschermen door het goed te bedekken. Ik zou dan wel nog advies willen over het materiaal, daar weet ik namelijk niet zo veel van. Het moet wel goed zijn voor het gras én voor het milieu."

 

Cas, welk idee heb jij bedacht?
"Ik heb een app voor kinderen bedacht waar ze mee kunnen stemmen voor de stand van de wedstrijd én je leuke prijzen kunt winnen. En de app moet ervoor zorgen dat het publiek harder gaat juichen. Ik vind namelijk dat het soms wel wat harder en enthousiaster mag. Ik ga zelf vaak naar het Philips Stadion. Soms met mijn vader en soms met mijn oom. Ongeveer twee keer per maand. Ik zou het leuk vinden als mijn app gaat helpen het publiek harder te laten juichen! Er zijn ook andere kinderen van de raad die een app hebben bedacht. Dus ik denk dat die er wel moet komen."

"De app moet ervoor zorgen dat het publiek harder gaat juichen. Ik vind namelijk dat het soms wel wat harder en enthousiaster mag."

kir

Emiel, wat hoop je samen met de KIR te bereiken?

"Dat de broodjes en het eten in het algemeen een stuk beter gaat worden in het stadion. De broodjes zijn niet vers en de frikandel is heel vet. Ik zou broodjes van een betere kwaliteit willen die lekker vers zijn en kwalitatief goed. En een beetje gezonder mag ook wel. Bijvoorbeeld een ciabatta met tomaat, mozzarella en pesto."

 

Joas: welk idee heb je aangedragen in je aanmelding? En waarom?

Ik heb eerst met mijn vader gepraat en samen gekeken wat nu leuk of juist wel handig zou zijn. En natuurlijk een beetje groener. Een van mijn ideetjes is om een energie opwekkende tegel te ontwikkelen. Als je erop gaat staan geeft die energie aan het stadion en heb je minder stroom nodig. Vandaag heb ik iedereen al een beetje leren kennen, daar heb ik een goed gevoel over. Ik kijk uit naar onze eerste vergadering."

Een van mijn ideetjes is om een energie opwekkende tegel te ontwikkelen. Als je erop gaat staan geeft die energie aan het stadion en heb je minder stroom nodig."

De raad komt in april voor het eerst bijeen om samen met Philips en PSV te spreken over hoe zij de stadionbeleving voor de PSV supporter kunnen verbeteren. Daar zijn wij natuurlijk bij om verslag te doen! Een ding weten we al zeker. De Kinder Innovatie Raad staat als een huis, wij hebben er het volle vertrouwen in.

Artikel delen