Museum

Kijk in je lijf

Kijk in je lijf  

Actief lesprogramma over gezondheid voor groep 7 en 8 van de basisschool    

Hoe bekijken we de binnenkant van het lichaam? Wat is daar te zien? Voor de gezondheidszorg is het ontzettend belangrijk om te kunnen kijken in het lichaam. Dit wordt onder andere gedaan met apparaten van Philips.

 

In dit project wordt door verschillende beelden van het lichaam te bestuderen, geleerd over kijken in het lichaam en over het lichaam zelf. Voor het bezoek wordt het thema door de leerkracht geïntroduceerd in een voorbereidende les in de klas. Dit wordt gedaan aan de hand van een filmpje en een praatplaat. In het museum gaan de leerlingen in groepjes van drie aan de slag met een EHBO-koffer die gevuld is met opdrachten rondom een thema. De thema’s zijn: hart, longen, hersenen, gebit en botten. Elk onderwerp wordt door twee groepjes behandeld. Na het museumbezoek volgt een beeldende verwerkingsopdracht in de klas.

Rontgen

Reserveren

-          Doelgroep: Groep 7/8 PO

-          Tijdsduur bezoek: 90 minuten

-          Kosten: € 5,00 per leerling

-          Begeleiding: Minimaal 1 docent en 1 ouder per 5 leerlingen (gratis entree)

-          Maximaal 30 leerlingen

-          Maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

-          Locatie: Philips Museum

 

Het Philips Museum is de ideale locatie om leerlingen op een leuke manier in aanraking te laten komen met gezondheid, wetenschap en techniek. Neem voor meer informatie of reserveringen contact op met onze medewerkers van de afdeling Boekingen op 040-2359030 of boekingen-museum@philips.com.

Delen
Gerelateerde pagina's

Meer activiteiten