Museum

Museumschatjes

Kom naar het Philips Museum met Museumschatjes!

Primair onderwijs (groep 5, 6, 7 en 8)  

 

Kom jij de schatten van het Philips Museum bekijken? We beginnen met een kort introductieverhaal over de geschiedenis van Philips.  Daarna gaan de kinderen (in groepjes) met de gerichte opdrachten van Museumschatjes op ontdekkingstocht in het museum. In de inleidende les op school, voorafgaand aan het museumbezoek, hebben de leerlingen al geleerd wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Een voorwerp is niet alleen waardevol omdat het letterlijk veel geld waard is, maar ook omdat het bijvoorbeeld heel zeldzaam is, of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort. Het Philips Museum staat boordevol met schatten. Na afloop van het project Museumschatjes zullen leerlingen op een andere manier naar oude voorwerpen (erfgoed) kijken.

 

Regeling Erfgoed Brabant
Museumschatjes is een jaarlijks terugkerende campagne, tijdens een vaststaande periode. Binnen deze periode kunt u met de bon uit het lesmateriaal gratis naar binnen bij een van de deelnemende musea. Alle Brabantse basisscholen ontvangen in het voorjaar een brief met informatie over hoe u zich moet aanmelden. Deelname aan Museumschatjes is geheel kosteloos en wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant. Om aan te melden of voor meer informatie kun je kijken op de website van Erfgoed Brabant.

 

Reserveren
Tijdsduur lesprogramma: 1 tot 1,5 uur
Kosten: Tegen inlevering van de verkregen bon, gratis toegang voor leerlingen en begeleiders
Tijdstip: tussen 9.00 – 11.00 uur (maandag tot en met vrijdag)
Locatie: Philips Museum

Neem voor meer informatie over Museumschatjes contact op met 040 - 235 90 30 of via boekingen-museum@philips.com

Delen
Gerelateerde pagina's

Meer activiteiten

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische (Philips-) Producten (SBHP)

Oude Philips-producten, foto’s, brieven en documenten kun je doneren aan ons museum. Kleine voorwerpen kun je afgeven aan de balie. Je kunt ook terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische (Philips-) Producten via www.philips-historische-producten.nl of mail naar info@sbhp.nl.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


+31 (0)40 235 90 30

bereikbaar ma - za 9:00 tot 17:30


info-museum@philips.com

bereikbaar ma - vr 9:00 tot 17:30

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.