Nieuwscentrum

okt 12, 2022

Philips en LUMC werken samen om tumoren effectiever te behandelen met nieuwe spectrale angio CT oplossing

Philips heeft nieuwe mijlpalen aangekondigd in de ontwikkeling van 's werelds eerste spectrale detector angio CT-oplossing - Philips Spectral Angio CT-suite* - die de spectrale CT-beeldvormingstechnologie van het bedrijf in een geïntegreerde hybride angio CT-suite brengt.

Door de Spectral CT 7500-systeem en het Image Guided Therapy-systeem - Azurion met FlexArm – te combineren in een interventiekamer, wil Philips artsen toegang geven tot deze twee belangrijke beeldvormingsmodaliteiten in één enkele ruimte, wat innovatie mogelijk maakt in minimaal-invasieve procedures op gebieden als oncologie, beroerte en traumazorg.

Video thumbnail

Uitbreiding van het klinische netwerk van Philips

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft zich aangesloten bij Philips' wereldwijde netwerk van klinische partners om te onderzoeken hoe zijn spectrale detector angio CT-oplossing mogelijk nieuwe behandelingsmogelijkheden kan bieden en de patiëntenzorg kan verbeteren.

"Wij zijn enthousiast over de samenwerking bij het tot stand brengen van een innovatieve aanpak, die een doorslaggevende rol kan spelen bij de verbetering van de patiëntenzorg op het gebied van de interventionele oncologie," zei Mark Burgmans, MD, hoofd van de afdeling interventionele radiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. "Door spectrale CT-beeldvorming toe te voegen aan de interventionele suite kunnen we nieuwe behandelingsmogelijkheden bieden, voorkomen dat patiënten van de ene beeldvormingsruimte naar de andere moeten worden verplaatst, en de unieke voordelen van spectrale CT-informatie bieden op het moment dat het nodig is."

Andere klinische instituten waarmee Philips aan deze innovatie samenwerkt, zijn Mayo Clinic (Rochester, MN, VS) en het Miami Cardiac & Vascular Institute van Baptist Health (Miami, FL, VS).

Lees ook het persbericht van het LUMC: “LUMC vergroot behandelmogelijkheden tumoren door combinatie beeldvormingsapparaten”

Lees meer over de Philips Spectral Angio CT-suite.

 

* Niet in alle landen te koop. Neem contact op met uw Philips-vertegenwoordiger voor producten en diensten in uw land.

 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 79.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2021 een omzet van 17,2 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Joost Maltha

Joost Maltha

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10 55 8116

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2022/20221012-philips-en-lumc-werken-samen-om-tumoren-effectiever-te-behandelen-met-nieuwe-spectrale-angio-ct-oplossing.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.