Philips en IVUS-oplossingen hebben aangekondigd dat een wereldwijde commissie van 40 medische deskundigen tot een consensus is gekomen over de meest effectieve toepassing van intravasculaire echografie (IVUS) bij ingrepen voor perifeer vaatlijden. De nieuwe consensus en aanbevelingen voor de toepassing van IVUS zijn bedoeld om de kwaliteit van de zorg bij perifeer vaatlijden te verbeteren en zijn gebaseerd op bewijs, praktijknormen van deskundigen en klinische ervaring. "Uit de consensus van de deskundigen blijkt dat de toepassing van IVUS tijdens ingrepen voor perifeer vaatlijden wordt aanbevolen", zegt Eric A. Secemsky, MD, interventiecardioloog bij Beth Israel Deaconess Medical Center en Assistant Professor of Medicine aan de Harvard Medical School, Boston, VS. "Vanaf nu moeten we ons gaan richten op het stimuleren van de implementatie van IVUS in de klinische praktijk en het stroomlijnen van de workflow van procedures om onze patiënten betere resultaten te kunnen bieden."
IVUS, onderdeel van de portfolio voor perifere vasculaire oplossingen, biedt de visualisatie en ondersteuning die essentieel zijn om diagnoses te stellen en patiënten optimaal te behandelen. Bij IVUS-beeldvorming worden er met behulp van een mini-ultrasone transducer op het uiteinde van een katheter real-time echobeelden van een hoge kwaliteit gevormd binnen in het bloedvat. Artsen kunnen met behulp van deze techniek patiëntspecifieke behandelplannen opstellen en behandelresultaten bevestigen. Op dit moment gebruiken zorgverleners niet standaard IVUS bij ingrepen voor perifeer vaatlijden, waardoor de toepassing van deze techniek inconsistent is. Op basis van de nieuwe consensus van deskundigen over de meest effectieve toepassing kunnen wereldwijde zorgstandaarden worden opgesteld die kunnen worden opgenomen in richtlijnen, waardoor de kwaliteit van de zorg bij perifeer vaatlijden verbeterd kan worden.
Vanaf nu moeten we ons gaan richten op het stimuleren van de implementatie van IVUS in de klinische praktijk en het stroomlijnen van de workflow van procedures om onze patiënten betere resultaten te kunnen bieden."
Eric A. Secemsky, MD
Interventiecardioloog bij Beth Israel Deaconess Medical Center en Assistant Professor of Medicine aan de Harvard Medical School, Boston, VS
De deskundigen gingen rigoureus te werk om tot een consensus te komen. Om te beginnen voerden ze een uitgebreide, systematische beoordeling uit van de belangrijkste klinische IVUS-scenario's en besluitvormingsprocessen, waarna een stemming werd gehouden. De resultaten werden gedeeld tijdens een speciaal symposium op Vascular Interventional Advances (VIVA) 2021 (Las Vegas, VS, 5-7 oktober). Door middel van deze methode kwamen deskundigen tot een klinische consensus over de optimale toepassing van IVUS en het vaststellen van mogelijke hiaten. Op basis hiervan kan een standaard worden bepaald voor de verschillende klinische specialismen waarmee positieve resultaten kunnen worden behaald voor patiënten. Philips is de wereldwijde leider op het gebied van IVUS-oplossingen, die deel uitmaken van de uitgebreide portfolio van systemen, slimme apparaten en software voor perifeer vaatlijden van het bedrijf. Deze zijn bedoeld om artsen te helpen bij het bepalen, sturen en bevestigen van de juiste behandeling voor elke patiënt. Meer informatie over IVUS is hier te vinden.
Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.
Pieter de Meer
External Relations Lead Philips Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65
You are about to visit a Philips global content page
ContinueHeeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.