mrt 23, 2021

Philips voor 14e jaar op rij bedrijf met de meest toonaangevende reputatie in Nederland


Gezondheidstechnologiebedrijf enige bedrijf met een ‘Excellent’-score

Philips is door The RepTrak Company uitgeroepen tot het bedrijf met de meest toonaangevende reputatie. De jaarlijkse reputatieranglijst is gericht op de 30 grootste bedrijven in Nederland. Tijdens een webinar op dinsdag 23 maart is het onderzoek bekendgemaakt. Het is de veertiende keer op rij dat Philips de nummer 1-positie behaalt.

The RepTrak Company onderzoekt de reputatie van bedrijven in vijftig landen. Geen enkel bedrijf in een ander land wist zo vaak op rij te winnen als het gezondheidstechnologiebedrijf.

De reden dat ik het meest trots ben, is omdat we het afgelopen jaar veel hebben kunnen bijdragen aan het bestrijden van de coronacrisis. Ons doel om de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld te verbeteren is nog nooit zo relevant geweest.

Frans van Houten

CEO Philips

RepTrak reputation ranking

Stijgende reputatiescore is een signaal van vertrouwen

“Dit voelt wel als een heel speciale gelegenheid dit jaar. Niet alleen omdat het het 14e jaar op rij is dat Philips de hoogste reputatie in Nederland heeft”, aldus Frans van Houten, CEO Koninklijke Philips. “De reden dat ik het meest trots ben, is omdat we het afgelopen jaar veel hebben kunnen bijdragen aan het bestrijden van de coronacrisis. Ons doel om de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld te verbeteren is nog nooit zo relevant geweest.

Voor ons is de reputatiescore niet zomaar een cijfer. Het feit dat onze reputatie wederom is gestegen is een erkenning van de bijdrage die wij leveren aan de maatschappij door middel van innovatie in de gezondheidszorg. Dit is een signaal van vertrouwen, dat betekent veel voor mij, maar zeker ook voor onze medewerkers in Nederland en over de hele wereld, die hun uiterste best hebben gedaan om onze ziekenhuis partners te helpen in deze pandemie.”

Frans van Houten, CEO Philips

Zo verhoogde Philips vanwege de coronacrisis in korte tijd de productie van het aantal beademingsapparaten en monitoringsapparatuur.

In samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid en het Erasmus Medisch Centrum lanceerde het bedrijf een online portaal om relevante informatie over COVID-19-patiënten tussen ziekenhuizen uit te wisselen. Binnen enkele weken was 95% van de Nederlandse ziekenhuizen hierop aangesloten.

Op het hoogtepunt van de crisis, toen veel landen de grenzen sloten, zette KLM en Philips een luchtbrug op tussen de VS, Europa en China om medische apparatuur en andere benodigdheden snel te vervoeren.

In een tijd waarin het winnen van vertrouwen niet zelfsprekend is zien we toch dat de reputatiescore van veel grote bedrijven is gestegen. Dit geldt met name voor de bedrijven die een belangrijke rol hebben gespeeld in het bestrijden van de coronacrisis.

Dr. Cees van Riel

Medeoprichter The RepTrak Company

Uitzonderlijke prestatie

Dr. Cees van Riel, medeoprichter van The RepTrak Company: “Een reputatie opbouwen is niet eenvoudig, maar een reputatie hooghouden is helemaal een uitdaging. Philips zet hier een uitzonderlijke prestatie neer. 2020 was een bijzonder jaar vanwege de coronacrisis. In een tijd waarin het winnen van vertrouwen niet zelfsprekend is zien we toch dat de reputatiescore van veel grote bedrijven is gestegen. Dit geldt met name voor de bedrijven die een belangrijke rol hebben gespeeld in het bestrijden van de coronacrisis.”

Philips is het bedrijf met de meest toonaangevende reputatie in Nederland, maar ook de meest innovatieve en meest duurzame. Het gezondheidstechnologiebedrijf is het enige bedrijf met een ‘Excellent’-score.

The RepTrak Company

The RepTrak Company voert het onderzoek jaarlijks uit onder de top 30 Nederlandse bedrijven. Met het zelfontwikkelde RepTrak® model wordt beoordeeld hoe bedrijven presteren op emotionele aspecten (zoals Aanzien en Vertrouwen) en rationele aspecten van reputatie (waaronder Producten & Diensten, Governance, Burgerschap). Vervolgens wordt bekeken hoe dit zich vertaalt in gedrag, zoals bereidheid om producten van het bedrijf te kopen, voor het bedrijf te werken of in het bedrijf te investeren.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 82.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.