Eindhoven, Nederland – Snurken is voor velen in Nederland een probleem. Het ronkende geluid hindert niet alleen de snurker zelf, maar kan ook de slaap van de partner ernstig verstoren. Onderzoek toont aan dat in Nederland 1 op de 4 mannen en 1 op de 10 vrouwen dusdanig hard snurkt dat het de slaap van hun partner ernstig beïnvloedt[1]. In veel gevallen wordt het snurken veroorzaakt door een rugligging tijdens het slapen. Ongeveer de helft van de mensen die snurken zijn zogenaamde rugslapers[2]. Voor deze groep snurkers en hun partners brengt Philips, een wereldwijde leider op het gebied van gezondheidstechnologie, de SmartSleep Anti-Snurk Band op de markt[3]. De Anti-Snurk Band is de eerste Philips oplossing die ontworpen is om de snurker al te waarschuwen voordat het snurken start. Het product bestaat uit een comfortabele band die om de borst gedragen wordt tijdens het slapen, met daarin een positiesensor die detecteert of de snurker tijdens het slapen op zijn of haar rug draait. Zachte trillingen zorgen dan voor een verandering van de slaaphouding – zonder wakker te worden. In plaats van door een por in de zij van de partner, wordt de snurker door trillingen gestimuleerd om op de zij verder te slapen. De rugligging wordt zo tijdens het slapen aanzienlijk verminderd, zodat zowel de snurker als diens bedpartner weer kan genieten van een ongestoorde slaap. De Philips SmartSleep Anti-Snurkband maakt gebruik van klinisch bewezen technologie om rugsnurkers en hun partners rustigere nachten te bezorgen en draagt zo bij aan betere slaap door de slaapgewoonten in de loop van de tijd aan te passen.
Philips wil het leven van mensen verbeteren. Daarom hebben we de Anti-Snurk Band ontwikkeld, onze oplossing voor iedereen die snurkt doordat hij op de rug slaapt en daar iets aan wil doen, ook in het belang van hun partner.
Thomas Prevoo
Marketing Manager Healthy Sleep Solutions bij Philips Benelux
“Snurken is een groter probleem dan we denken: uit onze enquête onder meer dan 5000 Nederlanders blijkt dat 21% ’s nachts wakker gehouden wordt door het snurken van hun partner[4]. Hierdoor kiezen veel koppels ervoor om in aparte kamers te slapen, om zo gebroken nachten te voorkomen”, aldus Thomas Prevoo, Marketing Manager Healthy Sleep Solutions bij Philips Benelux. “Philips wil het leven van mensen verbeteren. Daarom hebben we de Anti-Snurk Band ontwikkeld, onze oplossing voor iedereen die snurkt doordat hij op de rug slaapt en daar iets aan wil doen, ook in het belang van hun partner. De SmartSleep Anti-Snurk Band is de nieuwste aanwinst in ons portfolio van slaapoplossingen, met onder andere onze Wake-Up Lights en Dream Family CPAP-apparaten voor mensen met slaapapneu. Met de lancering van de Anti-Snurk Band zetten we een belangrijke volgende stap in onze missie om 80% van alle slaapproblemen aan te pakken.”
De Philips Anti-Snurk Band bevat een intelligente sensor die in een comfortabele band om de borst wordt gedragen en continu de slaaphouding monitort. Met behulp van klinisch bewezen technologie[5] detecteert de positiesensor of de drager tijdens het slapen op zijn rug draait. Een zelflerend algoritme in de sensor past zich gedurende een aantal nachten aan op het individuele slaappatroon van de drager en geeft zachte trillingen af zodra de drager in de rugligging ligt. De intensiteit van de trillingen wordt afgestemd op de reactiesnelheid van de individuele drager. Als de drager niet reageert op de trillingen, verhoogt de sensor geleidelijk de intensiteit totdat er een reactie optreedt. Om de reactiesnelheid constant op een hoog niveau te houden en een gewenningseffect te voorkomen, verandert de sensor zijn trillingspatroon iedere vijf dagen. Op het display kunnen drie verschillende slaapgegevens worden afgelezen: hoe vaak de drager door de trillingen op de zij is gedraaid, de totale duur van de slaap en hoeveel tijd er op de rug is doorgebracht. Uit de testresultaten blijkt dat 85% van de partners van snurkers tevreden is met de vermindering van het snurken door het dragen van de SmartSleep Anti-Snurk Band[6]. De Anti-Snurk Band is nu verkrijgbaar in de Philips Online Store en heeft een adviesverkoopprijs van €199,99. Meer informatie: http://www.philips.nl/c-e/hs/smartsleep/anti-snurk-band.html
[1] Philips consumentenonderzoek met 5452 deelnemers tussen 21-65 jaar (Ipsos, juli 2020). [2] Philips consumentenonderzoek met 5452 deelnemers tussen 21-65 jaar (Ipsos, juli 2020). [3] De Anti-Snurk Band is geen medisch apparaat en dient niet ter behandeling of verlichting van aandoeningen, inclusief positionele obstructieve slaapapneu (POSA). [4] Philips consumentenonderzoek met 5452 deelnemers tussen 21-65 jaar (Ipsos, juli 2020). [5] Klinisch bewezen. Het ontwerp van de Philips Anti-Snurk Band is gebaseerd op klinisch onderzoek. Vijf klinische studies hebben aangetoond, dat de slaapduur op de rug wordt verminderd wanneer de studiedeelnemers een oplossing voor de slaappositie gebruiken (van Maanen 2014, Deiltjens 2015, Eijsvogel 2015, Benoist 2018, Ruiter 2018). [6] Door partners van de snurkers gerapporteerd. Resultaten na 4 weken. (Metrixlab B.V., gebruikersstudie, N = 99, 2019) [7] Klinisch bewezen. Het ontwerp van de Philips Anti-Snurk Band is gebaseerd op klinisch onderzoek. Vijf klinische studies hebben aangetoond, dat de slaapduur op de rug wordt verminderd wanneer de studiedeelnemers een oplossing voor de slaappositie gebruiken (van Maanen 2014, Deiltjens 2015, Eijsvogel 2015, Benoist 2018, Ruiter 2018).
Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.