Nieuwscentrum

jun 13, 2019

Young Impact, Philips Foundation en PSV Foundation empoweren jongeren met hun eigen talent en ambities


Young Impact, Philips Foundation en PSV Foundation steunen Noah om droom eigen voetbalteam op te zetten waar te maken

  • Young Impact en Philips Foundation delen het geloof dat er altijd een manier is om het leven beter te maken en willen met deze samenwerking jongeren verbinden en inspireren om samen een positieve impact te maken 
  • De Philips Foundation ondersteunt Young Impact met het onderdeel ‘een gezonder leven’ en steunt dit jaar specifiek de droom van Noah, waarbij Philips hem in contact heeft gebracht met PSV om zijn Young Impact challenge om een voetbalteam binnen de jeugdzorg op te zetten waar te kunnen maken
  • Jongeren vinden het belangrijk om social impact te maken. Vaak hebben zij alleen support en handvatten nodig, om hun eigen talent en ambitie goed in te kunnen zetten. Philips Foundation geeft hier graag ondersteuning in.

Eindhoven – Philips en Young Impact delen het geloof dat er altijd een manier is om het leven beter te maken. Young Impact, opgericht in 2016 door Patrick Anthonissen, gelooft dat jongeren de wereld positief kunnen veranderen. Allemaal. Dat zij de energie en het talent hebben om impact te maken. Impact op anderen, op de wereld, op henzelf. 

 

Philips Foundation steunt Young Impact sinds de oprichting om te verbinden, te inspireren en samen iets in beweging te zetten. Om samen positieve impact te maken. Omdat Philips gelooft dat er altijd een manier is om het leven beter te maken. Dat hoeft niet persé iets groots te zijn. Grote impact start met een kleine beweging. Het enige wat jongeren nodig hebben is een vonk, dat kleine beetje energie dat ambitie en talent in beweging zet. Philips Foundation biedt graag handvatten voor het aanwakkeren van deze vonk. Om een idee vorm te geven, of om een droom uit te laten komen.

 

Philips Foundation richt zich vooral op groepen waarbij veel zaken niet vanzelfsprekend zijn. Vorig jaar was er de Cook for Good challenge, waarbij kinderen van Philips medewerkers samen met een groep alleenstaande minderjarigen, die gevlucht waren voor oorlog en geweld, hebben gekookt. Koken verbindt, geeft de kans elkaar te leren kennen en letterlijk van elkaars cultuur te kunnen proeven. Dit jaar gaat de steun uit naar jongeren die uit huis geplaatst zijn en onder Jeudgzorg vallen. Voor hen zijn een hoop zaken niet vanzelfsprekend. Naast dat zij vaak het vangnet van een gezin moeten missen en daardoor meer op zichzelf aangewezen zijn, hebben zij flink wat doorzettingsvermogen en wilskracht nodig om positief te bouwen aan hun toekomst.

 

Gezond leven, eten en sporten komen niet vanzelf. Noah, 17 jaar oud, heeft als droom een voetbalteam op te zetten samen met jongeren die ook onder Jeugdzorg vallen. Hij vindt het belangrijk dat sport voor iedereen, die noodgedwongen niet thuis kan wonen, beschikbaar is.  Maar hoe doe je dat? En als het eenmaal opgezet is, hoe hou je je team bij elkaar? Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe zorg je met al dat sporten goed voor je lichaam en geest? Philips Foundation heeft samen met PSV Foundation de handen ineengeslagen om hier een passende clinic voor op te zetten. Gegeven door professionele voetballers en trainers van PSV. Aangevuld door samen lekker en gezond te eten. Ook hier kunnen ze vragen over stellen. De Philips Chef, die vaker sporters en ook sportkantines adviseert over gezonde voeding, geeft ook uitleg over de juiste voeding op het juiste moment.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Ine Marije Buisman

Ine Marije Buisman      

PR Lead Personal Health Western-Europe

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2019/20190613-young-impact-philips-foundation-en-psv-foundation-empoweren-jongeren-met-hun-eigen-talent-en-ambities.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.