jan 10, 2019

Philips benoemt Bert van Meurs als lid van het Executive Committee

Philips maakte vandaag de benoeming bekend van Bert van Meurs als nieuw lid van het Executive Committee. Hij rapporteert rechtstreeks aan Frans van Houten, de CEO van Philips. De benoeming ging in per 1 januari 2019. 

 

Bert van Meurs geeft leiding aan de Image-Guided Therapy divisies binnen Philips die, met een omzet van meer dan 2 miljard euro, geïntegreerde oplossingen bieden, bestaande uit interventionele beeldvormingssystemen, slimme katheters, planning- en navigatiesoftware, en verwante dienstverlening, met als doel minimaal invasieve behandelingen te verbeteren. Dankzij de voordelen van deze behandelingen, zowel voor patiënten als zorgverleners, zoals minder trauma voor patiënten en verkorte hersteltijd, laat deze markt van meer dan 8 miljard euro sterke groeicijfers zien en vertegenwoordigt het een belangrijke groeikans voor Philips.

De benoeming van Bert van Meurs als nieuw lid van het Executive Committee laat zien hoe sterk onze Image-Guided Therapy divisies gegroeid zijn.

Frans van Houten

CEO Koninklijke Philips N.V.

“De benoeming van Bert van Meurs als nieuw lid van het Executive Committee laat zien hoe sterk onze Image-Guided Therapy divisies gegroeid zijn,” zegt Frans van Houten, CEO van Koninklijke Philips N.V. “Om onze voortrekkersrol in deze snelgroeiende markt te versterken, hebben we fors geïnvesteerd in onze R&D-programma's. Dat heeft geleid tot de lancering van het zeer succesvolle Azurion-platform voor de volgende generatie beeldgeleide behandelingen, en de overnames van Volcano, Spectranetics en onlangs ook van EPD Solutions, wat uitbreiding mogelijk maakte naar slimme medische hulpmiddelen, zoals diagnostische en therapeutische katheters.”

 

Bert van Meurs (Nederland, 1961) kwam in 1985 naar Philips en heeft sindsdien verschillende leidinggevende posities bekleed binnen research & development, klinisch onderzoek, en marketing & sales in Europa en Azië. Van 2004-2012 was hij general manager van de wereldwijde organisatie voor cardiovasculaire radiologie, waarbij hij het marktleiderschap van het bedrijfsonderdeel consolideerde en uitbreide naar groeiregio's, zoals India. In 2013 werd hij Chief Marketing Officer van de Imaging Systems afdeling, waar hij de kracht was achter de verschuiving van een productgedreven naar oplossingsgedreven strategie. Vanaf 2015 gaf hij leiding aan de Image-Guided Therapy divisies, waarbij hij stuurde op uitbreiding van het portfolio, door systemen, software en diensten aan te vullen met slimme apparaten, in combinatie met verdienmodellen op basis van terugkerende inkomsten. Bert van Meurs heeft een master in Natuurkunde behaald aan de Universiteit Utrecht en is tevens afgestudeerd in Business Marketing aan de Technische Universiteit Eindhoven.

 

Meer informatie over de Executive Committee bij Philips kunt u hier vinden.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Ksenija Gonciarenko

Ksenija Gonciarenko

Philips Investor Relations

Tel: +31 20 59 77055

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.