Nieuwscentrum

nov 25, 2018

Philips koppelt data en technologie op RSNA 2018 en biedt zo meer mogelijkheden voor de zorgverlener achter het plaatje

  • Uitbreidingen IntelliSpace informaticaplatform ondersteunen zorgaanbieders bij stabiele groei van hun klinische taken en implementatie van AI-gebaseerd klinisch onderzoek
  • Nieuwe beeldvormende systemen naadloos gekoppeld voor snellere en betere diagnose
  • Nieuwe adaptieve intelligentie-toepassingen in radiologische werkprocessen centraal in grootschalige vernieuwing van productaanbod

Chicago, USKoninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) presenteert tijdens het congres van de Radiological Society of North America (RSNA) innovaties op het gebied van radiologie die bijdragen aan betere behandelresultaten, lagere kosten en een betere gebruikservaring voor zowel patiënt als zorgverleners. Tijdens het congres toont Philips zijn uitgebreide aanbod van beeldvormende- en datatechnologieën die naadloos aan elkaar zijn verbonden om zorgaanbieders te ondersteunen bij hun meest prangende uitdagingen.

 

“De zorg blijft zich ontwikkelen van een volumegedreven naar een waardegedreven benadering, terwijl de hoeveelheid data die voor elke klinische beslissing beschikbaar is in hoog tempo toeneemt. Daarom zoeken onze klanten oplossingen die de efficiency verhogen en tegelijk de uitkomsten voor de patiënt verbeteren,” zegt Henk Valk, General Manager van Philips Benelux. “We hebben ons innovatietempo opgeschroefd en in de afgelopen twee jaar 70% van ons productaanbod voor diagnostische beeldvorming vernieuwd. Daarbij zetten we de kracht van adaptieve intelligentie in voor het gehele spectrum van beeldvorming, van het verbeteren van werkprocessen tot het ondersteunen van klinische besluitvorming.”

We hebben ons innovatietempo opgeschroefd en in de afgelopen twee jaar 70% van ons productaanbod voor diagnostische beeldvorming vernieuwd. 

Henk Valk

General Manager van Philips Benelux

Betere doorstroming op basis van datagedreven aanpak

Philips PerformanceBridge zet adaptieve intelligentie in voor optimalisatie van de werkprocessen op radiologieafdelingen. De software overbrugt de kloof tussen data en besluitvorming door data, mensen en diensten samen te brengen. PerformanceBridge biedt zorgprofessionals via een gebruiksvriendelijk interactief dashboard toegang tot bijna-realtime gegevens over afdelingsprestaties. Met PerformanceBridge kunnen gebruikers doorlopend datagestuurde verbeteringen doorvoeren over de hele beeldvormende keten en de volledig geïntegreerde werkstromen van radiologen en administrateurs, ondersteund door gespecialiseerde adviseurs en service. Dit biedt een intelligente en volledig geïntegreerde IT-omgeving, waarbij zorgsystemen kunnen bijdragen aan snellere doorloop van werkprocessen, vereenvoudigde samenwerking en beperking van systeemuitval en duplicatie. Dit draagt allemaal bij aan onze quadruple aim doelen om kwaliteit te verbeteren, kosten te verlagen en ervaringen van patiënten en zorgprofessionals te verbeteren. 

 

Philips integreert tevens HealthSuite Insights in het platform voor enterprise imaging met de introductie van IntelliSpace Discovery 3.0, een compleet open AI-innovatieplatform voor klinisch onderzoek. Op het IntelliSpace Discovery-platform kunnen ontwikkelaars samen met Philips of andere leveranciers AI-oplossingen ontwikkelen en die inzetten over het hele zorgtraject, van laboratorium tot aan het bed. Het platform biedt tools om data samen te voegen, te normaliseren en te anonimiseren. Die data kunnen daarna worden gevisualiseerd of toegelicht om deep learning-netwerken te voeden. De resultaten kunnen vervolgens worden opgenomen in AI-gestuurde toepassingen voor de werkomgeving.

Koppeling van data en technologie voor hogere efficiency en productiviteit

De onlangs geïntroduceerde Philips MR Ingenia Ambition X 1.5T is de meest recente aanwinst binnen het Ingenia MRI-portfolio. Het vernieuwde MRI-portfolio bestaat uit volledig digitale MRI-systemen, zorginformatica en een breed aanbod van onderhouds- en lifecyclediensten. Deze geïntegreerde oplossingen bieden samen een sneller, slimmer en eenvoudiger route naar een betrouwbare diagnose. De Ingenia Ambition X levert geavanceerde MR-beeldvorming en draagt bij aan hogere algehele productiviteit. De oplossing combineert de revolutionaire BlueSeal-magneet met innovaties die voordelen bieden als minder systeemonderbreking, werkprocessen die door één laborant kunnen worden uitgevoerd en kortere onderzoekstijden. Het systeem bevat ook Compressed SENSE, een geavanceerde versnellingsapplicatie die de onderzoekstijd met tot wel 50% [2] kan verkorten. Compressed SENSE is nu beschikbaar over het hele Philips Ingenia MR-portfolio, ook voor systemen die al zijn geïnstalleerd.

 

De Ingenia Ambition X is uitgerust met de revolutionaire volledig afgesloten BlueSeal-magneet en is daarmee de eerste MR-scanner voor heliumvrije bedrijfsvoering [3]. Dat betekent minder kans op potentieel langdurige en kostbare uitval, en geen afhankelijkheid meer van een grondstof met een onvoorspelbare beschikbaarheid. Het volledig afgesloten systeem vereist geen ontluchtingsbuis en is zo’n 900 kilo lichter dan zijn voorganger [4], waardoor installatie minder aanpassingen vereist dan bij conventionele magneten het geval is, en bovendien aanzienlijk goedkoper is.

Meer rust voor de patiënt

Op RSNA 2018 presenteert Philips ook nieuwe onderzoeksgegevens waaruit blijkt dat radiologen bij MR-scans nog tegen efficiency-problemen aanlopen als gevolg van onrust en ongemak bij de patiënt, wat vaak vervolgscans nodig maakt en leidt tot langere diagnosetijden [5]. De Philips Ambient Experience en in-bore Connect-oplossing biedt een integrale beeld- en geluidsomgeving die een kalmerend effect heeft op de patiënt en tot een minder belastende onderzoekservaring leidt. Het Herlev Gentofte Academisch ziekenhuis in Denemarken wist het aantal herhaalscans met soms wel 70 procent te verlagen [6], gebruikmakend van de Ambient Experience in-bore Connect-oplossing met de Ingenia 3.0T MR, waardoor radiologen meer patiënten per dag konden behandelen [7].

Meer diagnostisch vertrouwen voor betere behandelresultaten

De recent geïntroduceerde innovaties van Philips op het gebied van bestralingstherapie bestrijken zowel beeldvormende oplossingen als behandelplanning. Een van die oplossingen is Pinnacle Evolution, de nieuwe generatie van de Philips Pinnacle behandelplanningssoftware en het eerste product met Personalized Planning, waarmee artsen snel hoogwaardige, patiënt-specifieke behandelplannen kunnen opstellen. De nieuwe Big Bore RT is een CT-systeem dat specifiek ontwikkeld is voor radiotherapie. Het systeem kenmerkt zich door een zeer hoge nauwkeurigheid en een hoge beeldkwaliteit waardoor een zeer precies behandelingstraject voor de patiënt kan worden uitgestippeld. Daarnaast omvat het nieuwe volledig digitale Philips Ingenia MR-RT-platform de Ingenia Elition 3.0T MR-RT- en Ambition X 1.5T MR-RT-systemen.

 

Op RSNA 2018 belicht Philips de economische voordelen van zijn IQon Spectral detector-gebaseerde CT-systemen. Onderzoek laat zien hoe de technologie de efficiency binnen het ziekenhuis kan verhogen door het aantal vervolgscans te beperken [8], en door sommige groepen patiënten lagere doseringen contrastvloeistof toe te dienen. Met de IQon Spectral CT wordt bovendien de tijd naar de diagnosevorming versnelt [9]. Dit is behalve een belangrijk economisch aspect ook uitermate belangrijk voor de patiënt omdat hierdoor sneller een betere behandeling kan worden ingezet.

 

Het nieuwe Philips DigitalDiagnost C90 digitale röntgensysteem voor plafondmontage [10] ondersteunt een hogere patiëntendoorstroming door de diagnosetijd te verkorten met innovatieve tools voor een efficiënte workflow. Het systeem is uitgerust met de Philips Eleva gebruikersinterface, een gemeenschappelijk platform over een breed portfolio systemen voor digitale radiografie. Het platform is eenvoudig in gebruik en makkelijk aanpasbaar met het oog op een soepele en efficiënte, patiëntgerichte workflow. Dankzij een gedeelde architectuur kunnen de Philips SkyPlate-detectors ook worden gebruikt met verschillende systemen.

 

Het touch screen van de DigitalDiagnost C90’s Eleva Tube Head verplaatst de bediening naar de onderzoeksruimte, voor een nog meer patiëntgericht werkproces. De optionele live camera helpt bij het positioneren van de patiënt door een duidelijk beeld te geven van het gecollimeerde gebied, wat kan helpen om potentieel onnauwkeurige resultaten, zoals bij obese patiënten, te vermijden. Het systeem verbetert de diagnostische betrouwbaarheid dankzij de hoogwaardige beeldvormende elementen, waaronder Varifocus röntgenbuizen, vaste en draadloze detectors en UNIQUE 2 beeldverwerking van Philips, dat haarscherpe beelden oplevert van alle anatomische gebieden.

Verbeterde ervaring voor zowel patiënt als behandelaars

Veel artsen werken met ultrasound om borstkanker op te sporen, vooral bij vrouwen met dicht borstweefsel. Philips introduceerde onlangs zijn ‘ultieme ultrasound-oplossing voor borstonderzoek’. Deze alles-in-één-oplossing is leverbaar met de Philips EPIQ en Affiniti ultrasoundsystemen en brengt, met de combinatie van de eL18-4 transducer en anatomische intelligentie, hoogwaardige beeldvorming samen met aanvullende klinische hulpmiddelen die zijn toegesneden op borstonderzoek. Met de nieuwe oplossing kunnen artsen borstaandoeningen efficiënt beoordelen, monitoren en behandelen, met grotere diagnostische betrouwbaarheid en betere zorg voor de patiënt.

 

Ga voor meer informatie over Philips op RSNA naar www.philips.com/rsna en volg @PhilipsLiveFrom voor #RSNA18 live updates tijdens de duur van het congres. Maak kennis met het complete Philips-aanbod van geïntegreerde beeldvormende systemen, producten, IT en services op stand #6734 in Hall B, McCormick Place.

 

[1] Buchan, K. (Philips Healthcare), Dharaiya E. (Philips Healthcare), Ardley N. (Monash Health, Australia) “Impact of workflow tools in reducing total exam and user interaction time - 4 phase liver computed tomography exams.” Paper gepresenteerd op ASMMIRT 2012, Sydney, Australië. 

[2] Gebruimakend van Compressed SENSE-technologie en vergeleken met onderzoeken zonder Compressed SENSE.

[3] De Ingenia Ambition 1.5T bevat minder dan 0,5% van het helium van een conventioneel systeem, en het helium is permanent opgeslagen in het apparaat.

[4] Vergeleken met de Ingenia 1.5T ZBO-magneet.

[5] “Realizing productivity gains during MRI scans”, whitepaper gepubliceerd door Philips, nov. 2018.

[6] Resultaten uit casestudy’s hebben geen voorspellende waarde voor resultaten in andere gevallen. Resultaten in andere gevallen kunnen afwijken.

[7] Vergeleken met het gemiddelde van de andere vijf Philips MR-scanners zonder Ambient Experience en In-bore Connect. Resultaten uit casestudy’s hebben geen voorspellende waarde voor resultaten in andere gevallen. Resultaten in andere gevallen kunnen afwijken.

[8] Rajiah P, et al. Benefit and clinical significance of retrospectively obtained spectral data with a novel detector-based spectral computed tomography – Initial experiences and results. Clin Imaging. 31 okt. 2017; 49:65-72.

[9] “Economic impact of IQon for patients with renal insufficiency”, whitepaper gepubliceerd door Philips, nov. 2017.

[10] 510k-goedkeuring aangevraagd: niet te koop in de VS en Canada. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Mark Groves

Mark Groves

Philips Global Press Office

Tel.: +31 631 639 916

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Philips Ingenia Ambition 1.5T MR is the latest advance in the Ingenia MRI portfolio.

Incorporating Philips’ BlueSeal fully-sealed magnet, the Ingenia Ambition is the world’s first MR system to enable helium-free operations.

Philips IntelliSpace Discovery 3.0 platform enables the development and deployment of Artificial Intelligence assets in radiology.

Philips Pinnacle Evolution is the radiation therapy treatment planning software features Personalized Planning.

Philips DigitalDiagnost C90 premium ceiling-mounted digital radiography helps to drive workflow efficiency.

Philips ultimate ultrasound solution for breast assessment enables clinicians to efficiently assess, monitor and treat breast diseases.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20181125-philips-koppelt-data-en-technologie-op-rsna-2018-en-biedt-zo-meer-mogelijkheden-voor-de-zorgverlener-achter-het-plaatje.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.