Nieuwscentrum

nov 20, 2018

Philips lanceert IntelliSpace Discovery Research platform bij RSNA 


Open platform voor uitgebreide gegevensanalyse in medische beeldvorming ter ondersteuning van de ontwikkeling en implementatie van Artificial Intelligence assets in de radiologie

Amsterdam - Vooruitlopend op de 'Radiological Society of North America Annual Meeting' (RSNA) 2018, kondigde Philips gisteren de introductie aan van IntelliSpace Discovery* 3.0. Dit uitgebreide, open platform maakt de ontwikkeling en inzet van Artificial Intelligence assets in de radiologie mogelijk. Het doel is om radiologen te ondersteunen bij hun klinische en translationele onderzoek.

 

Oplossingen die gebruik maken van AI hebben het potentieel om de patiëntenzorg te verbeteren en de efficiëntie van de zorgverlening te verhogen. Er zijn echter uitdagingen als het gaat om de introductie van AI in de klinische praktijk van de gezondheidszorg. De gezondheidszorg wordt voortdurend geconfronteerd met vragen over de manier waarop gegevens van hoge kwaliteit kunnen worden verzameld en voorbereid, welke trainings- en validatiemethoden het meest geschikt zijn en hoe AI zonder onderbreking kan worden ingezet.

AI voor radiologie

IntelliSpace Discovery is al een bewezen onderzoeksplatform voor de ontwikkeling van radiologische toepassingen voor rendering, segmentatie en kwantificering. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor onderzoek en klinische validatie. In een vervolgtraject kunnen de tools/toepassingen worden ingezet in de radiologieworkflow op het Philips IntelliSpace Portal [1]. Met de introductie van IntelliSpace Discovery 3.0 biedt het platform nu onderzoekstoepassingen en tools voor radiologen om gegevens te aggregeren, te normaliseren en te anonimiseren. Deze gegevens kunnen dan worden gevisualiseerd en geannoteerd om diepe leeralgoritmen te 'trainen' en te valideren. Deze algoritmes kunnen vervolgens eenvoudig worden ingezet als plug-in apps in de onderzoeksworkflow om nieuwe datasets te analyseren en klinisch onderzoek in de radiologie, oncologie, neurologie en cardiologie te vergemakkelijken.

Samen met onze klanten maken we onderzoek naar adaptieve intelligentie mogelijk. Hiermee willen we oplossingen creëren die de zorgverleners ondersteunen en de patiëntenzorg en de efficiëntie van de zorgverlening verbeteren, zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Jeroen Tas

Chief Innovation & Strategy Officer, Philips

"Samen met onze klanten maken we onderzoek naar adaptieve intelligentie mogelijk. Hiermee willen we oplossingen creëren die de zorgverleners ondersteunen en de patiëntenzorg en de efficiëntie van de zorgverlening verbeteren, zowel binnen als buiten het ziekenhuis", aldus Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer, Philips. "AI is het bindmiddel om gegevens en technologie naadloos te integreren en zo een nauwkeurige diagnostiek mogelijk te maken. Op RSNA 2018 laten we zien hoe AI de basis legt voor oplossingen van de toekomst."

 

De bouwstenen van IntelliSpace Discovery* zijn onder andere:

  • Front End Applications - Integratie met bestaande klinische infrastructuur biedt naadloze toegang tot agnostische en multimodale datasets van leveranciers. Geavanceerde visualisatietools voor onderzoek maken het mogelijk om gegevens voor te bereiden en te verwerken voor AI-training met bestaande AI-tools.
  • Study Management - Een volledig schaalbare infrastructuur bevat een leveranciersonafhankelijk onderzoeksarchief voor gestructureerde en ongestructureerde gegevens, gebruikt voor het uploaden en verwerken van gegevens.
  • Machine Learning - Onderzoeksgegevens en implementatieplatform vergaart batchverwerking in een schaalbare, krachtige computeromgeving ter ondersteuning van iteratieve ontwikkeling en validatie.  
  • Klinisch onderzoek - AI-middelen en -mogelijkheden omvatten multi-parametrische enablement, segmentatie en annotatie, kwantificering en stratificatie van tumoren, deep learning netwerken en classificatie.
  • Research Services - Toegankelijkheid van Philips R&D voor een scala aan diensten, van advies tot ontwikkeling.

 

Bovendien combineert Philips AI en andere technologieën met kennis van de klinische en operationele context waarin ze worden gebruikt - een mensgerichte benadering die 'adaptieve intelligentie' wordt genoemd. Hierdoor kunnen geïntegreerde oplossingen worden ontwikkeld die zich aanpassen aan de behoeften van zorgverleners. Een voorbeeld is Philips Illumeo. Met behulp van adaptieve intelligentie worden gegevens uit verschillende ziekenhuisbronnen gehaald. Deze intelligente software geeft een holistische kijk op de patiënt. Het biedt relevante hulpmiddelen die zich aanpassen aan de behoeften van de arts, biedt inzichten en standaardiseert hun workflow op basis van hun eigen voorkeuren.

Philips spreekt over AI-innovatie bij RSNA

Voortbouwend op zijn thought leadership in AI, zal Jeroen Tas een fireside session organiseren over hoe radiologen de kracht van kunstmatige intelligentie kunnen integreren in hun onderzoeksworkflows. De sessie vindt plaats op maandag 26 november om 13:45 uur in het PhilipsLive! Forum op de Philips stand #6573. Hij wordt vergezeld door Michael Knopp, MD, PhD, directeur van het Wright Center of Innovation in Biomedical Imaging en lid van het Translational Therapeutics Program op het OSUCCC en Michael Perkuhn, MD, MSc., Philips onderzoeksinformaticadeskundige in moleculaire geneeskunde en medische beeldvorming.

 

Philips Homer Pien presenteert op maandag 26 november om 11.30 uur 'Adaptive Intelligence and radiology efficiency' in de Machine Learning Showcase, stand #6573. Philips neemt ook deel aan een corporate symposium over "Kunstmatige Intelligentie: De invloed en implicaties voor radiologie," op dinsdag, 27 November van 9:00 - 10:30 a.m. CT in ruimte #S101 AB. De door experts geleide discussie zal zich richten op de voordelen van de integratie van AI in de radiologieruimte, waaronder identificatie en prioritering van de werklijst, efficiëntie en productiviteit van de workflow, en ondersteuning van klinische diagnose en behandeling.  

Voor meer informatie over Philips' volledige portfolio van integrated smart systems, software en diensten, waaronder de AI-gerichte oplossingen op #RSNA18, en voor live updates tijdens het evenement, volg @PhilipsLiveFrom of bezoek www.philips.com/rsna

 

* Philips IntelliSpace Discovery is alleen bedoeld voor onderzoek en kan niet worden gebruikt voor diagnose of behandelingsselectie van patiënten.

1] Hulpmiddelen/toepassingen die op ISP's worden gebruikt, voldoen aan de voorschriften voor medische hulpmiddelen.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Mark Groves

Mark Groves

Philips Global Press Office

Tel.: +31 631 639 916

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Saskia van Wezel - Maas

Saskia Maas

Philips Health Systems Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Philips IntelliSpace Discovery 3.0

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20181120-philips-lanceert-intellispace-discovery-research-platform-bij-rsna.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.