Nieuwscentrum

sep 28, 2018

Philips bereikt cao-akkoord met de vakbonden

Deze week heeft Philips een akkoord bereikt met de vakbonden over een nieuwe cao. Onderdeel van de cao zijn, behalve een salarisverhoging van 3% per 1 september 2018 en 2% per 1 oktober 2019, nieuwe afspraken over onder andere geboorteverlof, duurzame inzetbaarheid, mantelzorg, en een verdere verbetering van de regeling voor korter werken op weg naar pensioen.

 

Eigentijdse arbeidsvoorwaarden

“Met deze cao zetten we een nieuwe stap naar eigentijdse arbeidsvoorwaarden”, aldus Hans de Jong (President Philips Nederland). “Philips heeft zich altijd gericht op goed werkgeverschap in de meest brede zin van het woord. Vandaar dat we onder andere het geboorteverlof voor de partner uitbreiden van twee naar tien dagen, en stellen we onze werknemers in staat zich duurzaam te blijven ontwikkelen. Ook helpen we mantelzorgers om de zorg voor hun naasten te combineren met hun werk bij Philips, en verbeteren we de financiële regeling voor werknemers om korter te werken op weg naar pensioen. De salarisverhoging ligt, net als in de afgelopen tien jaar, boven het inflatieniveau.”

 

Ledenraadpleging vakbonden

De vakbonden (VHP2, de Unie, FNV en CNV) hebben het voorstel van Philips aan hun leden voorgelegd. De vakbondsleden hebben in meerderheid ingestemd met het voorstel.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 22 maanden en geldt voor de periode van 1 januari 2018 t/m 31 oktober 2019.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 71.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20180928-philips-bereikt-cao-akkoord-met-de-vakbonden.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.