Nieuwscentrum

8 maart 2018

Philips Sonicare en het Diabetes Fonds vragen aandacht voor belang mondhygiëne


Een gezonde mond in een gezond lichaam

  • De mond als spiegel van de gezondheid
  • Philips en Diabetes Fonds slaan handen ineen 
  • Prof. dr. Bruno G. Loos (hoogleraar parodontologie) en Rens Vandeberg (Manager Kennis en Innovatie, Diabetes Fonds) als gastsprekers tijdens Dental Expo

Eindhoven – Philips Sonicare en het Diabetes Fonds slaan de handen ineen. Zij hebben een gezamenlijke doelstelling: een gezonde mond in een gezond lichaam. Het belang van een goede mondhygiëne krijgt steeds meer aandacht nu er toenemend bewijs is voor een verband tussen parodontitis en Diabetes Mellitus type 2.

 

Voor mensen met diabetes is een goede mondgezondheid extra belangrijk; door hoge bloedglucosewaarden neemt onder andere de kans op tandvleesontsteking toe. Wanneer tandvleesontsteking optreedt, is het voor mensen met diabetes lastiger om de bloedglucosewaarden te reguleren. Daarom is het zorgen voor een goede mondgezondheid van groot belang.

Bij Philips geloven we dat er altijd een manier is om het leven beter te maken. We willen dat mensen goed leven, gezond blijven en van het leven genieten. Een gezonde mond in een gezond lichaam speelt hierbij een belangrijke rol!

Gijs Vermeulen

Marketing Lead Health & Wellness van Philips

Tandartsen en mondhygiënisten kunnen een belangrijke rol spelen in het signaleren van verhoogd risico op diabetes. Gingivitis, parodontitis, een droge mond, schimmelinfecties of het niet goed reageren op de behandeling van parodontitis kunnen een signaal van Diabetes Mellitus type 2 zijn. Graag maakt Philips Sonicare samen met het Diabetes Fonds tandheelkundigen en patiënten hiervan bewust. Dit doen we door het verstrekken van flyers, die in de praktijken uitgedeeld kunnen worden. Wanneer de patiënt een elektrische tandenborstel van Philips Sonicare koopt via de praktijk, zal Philips een donatie doen aan het Diabetes Fonds die aan onderzoek naar de genezing van diabetes wordt besteed.

 

Gijs Vermeulen, Marketing Lead Health & Wellness van Philips: “Bij Philips geloven we dat er altijd een manier is om het leven beter te maken. We willen dat mensen goed leven, gezond blijven en van het leven genieten. Een gezonde mond in een gezond lichaam speelt hierbij een belangrijke rol! Zeker voor mensen met diabetes is het extra belangrijk om goed voor de mond te zorgen en signalen vroeg te ontdekken. Samen met het Diabetes Fonds werken we aan de bewustwording hierover.”

 

Hanneke Dessing, Directeur Diabetes Fonds: “Minstens de helft van de mensen met diabetes krijgt vroeg of laat te maken met complicaties. Ook complicaties in de mond komen veelvuldig voor; er wordt geschat dat 20 tot 30% van de mensen met diabetes lijden aan parodontitis. We zijn blij dat we samen met Philips de bewustwording hierover kunnen vergroten bij zowel de tandartsen als bij de patiënten zelf, zodat ze er op tijd bij zijn en erger kan worden voorkomen.” 

 

Bruno Loos, hoogleraar parodontologie ACTA: “De mond is de spiegel van de gezondheid. Het komt voor dat mensen ernstige tandvleesontstekingen ontwikkelen en dit kan een eerste signaal zijn dat de patiënt diabetes heeft. Goed screenen op parodontitis is daarom erg belangrijk. Bij mensen waar dit in korte tijd de kop op steekt kan de mondprofessional aangeven om eens te laten screenen op diabetes. Voor diabetes en voor parodontitis geldt: hoe eerder ontdekt hoe beter, omdat door tijdige behandeling de complicaties beperkt kunnen worden.”

 

Op Dental Expo toont Philips Sonicare haar innovaties op het gebied van mondverzorging, zoals de DiamondClean Smart en de nog te lanceren ProtectiveClean. De DiamondClean Smart geeft je inzichten en advies over de best mogelijke mondverzorging, specifiek voor de persoonlijke doelstellingen en aandachtsgebieden. Tijdens Dental Expo wordt ook de Sonicare ProtectiveClean gelanceerd, met poetsdruksensor en opzetborstel reminder. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over het Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Daarom wil het Diabetes Fonds Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken: het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op vermindering van de suikerinname met een derde. Voor meer informatie over diabetes kunt u terecht op de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.