dec 23, 2020

Slimme tandverzekering helpt bij gezond gebit 

Nederland – Philips en ONVZ continueren hun strategische samenwerking op het gebied van preventie. Door deze samenwerking willen ONVZ en Philips benadrukken dat investeren in preventie kan leiden tot een betere mondgezondheid en lagere kosten bij de tandarts en/of mondhygiënist. 

 

Tandfit Preventief vergoedt bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts onbeperkt. Daarnaast worden andere tandheelkundige behandelingen vergoed tot 2.000 euro waarvan maximaal 300 euro voor vullingen en tandvleesbehandelingen. Ook bevat de verzekering een ongevallendekking tot 10.000 euro. Verzekerden krijgen verder ieder kwartaal automatisch een nieuwe opzetborstel thuisgestuurd.

 

Een goede tandenborstel is een randvoorwaarde voor wie zijn mond gezond wil houden. Daarom is de zeer geavanceerde Philips Sonicare DiamondClean Smart met slimme technologie onderdeel van het pakket. Deze elektrische tandenborstel geeft persoonlijk poetsadvies; van plakverwijdering tot gezonder tandvlees en een frisse adem.

 

De tandenborstel kan worden gekoppeld aan een app, die gebruikers feedback geeft op hun poetsgedrag. Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel herkent. Zo kan heel het gezin van de tandenborstel gebruikmaken. 

 

Klanten die Tandfit Preventief al sinds het begin in 2018 hebben afgesloten krijgen in het voorjaar van 2021 een nieuwe premium tandenborstel toegestuurd: Philips Sonicare’s meest geavanceerde elektrische tandenborstel met SenseIQ-technologie, ontworpen voor een gepersonaliseerde poetservaring.

Over Tandfit Preventief

Philips en ONVZ werken al meer dan drie jaar samen omdat voorkomen beter is dan genezen. Wie goed voor zijn mond zorgt, kan gaatjes en mondklachten voorkomen. Tandfit Preventief is voor iedereen vanaf achttien jaar zonder medische vragen af te sluiten via onvz.nl. Verzekerden krijgen vervolgens de tandenborstel thuisgestuurd.  

Wanneer de verzekering in combinatie met een basisverzekering wordt afgesloten, kost de Tandfit Preventief ongeveer 30 euro per maand. Daar kan nog collectiviteitskorting vanaf gaan. Aanvragen kan via onvz.nl.

Hoe werkt de Philips Sonicare DiamondClean Smart?

De DiamondClean Smart bevat drie soorten sensoren: de bewegingssensor, die een seintje geeft als iemand zijn tanden te veel schrobt in plaats van zachtjes poetst; een poetsdruksensor die ervoor zorgt dat de lichtring op de tandenborstel gaat branden als je teveel druk uitoefent en de lokatiesensor die bijhoudt welke tanden je gepoetst hebt en welke niet of niet goed genoeg. De DiamondClean Smart heeft meerdere poetsstanden en drie intensiteitsniveaus. Ook geeft de app een seintje wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen op basis van persoonlijk poetsgedrag.

 

Wie de DiamondClean Smart via Bluetooth® draadloos koppelt aan de app kan op een 3D-kaart van de mond zien waar wel of nog niet gepoetst is. De app biedt tevens ondersteuning bij het opvolgen van tandartsadvies. Zijn er bijvoorbeeld probleemgebieden vastgesteld, dan worden deze gemarkeerd op de 3D-kaart. Bovendien ontvang je proactief signalen die je helpen herinneren om extra aandacht te besteden aan die specifieke gebieden. Zo krijgt een gebruiker gemakkelijk inzicht in zijn eigen poetsgedrag.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Ine Marije Buisman

Ine Marije Buisman      

PR Lead Personal Health Western-Europe

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Image caption

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.